Висновки к 2 розділу - Обгрунтування розвитку сільського туризму в Україні

В другому розділі було розглянуто основні теоретико-методологічні аспекти посередницької діяльності туристичної фірми, звітність підприємства, проаналізовано та розроблено програму розвитку підприємства туристичної сфери.

Туристичний бізнес приваблює підприємців невеликим стартовим капіталом, швидким терміном його окупності, постійним зростанням попиту на туристичні послуги, високим рівнем рентабельності і тому знання основ туристичної діяльності має надзвичайно важливе значення при підготовці працівників туристичної сфери, підвищенні професійного рівня, вивченні світової економіки та економіки України.

Україна з перших днів незалежності впевнено стала на шлях створення власної туріндустрії, проголосивши туризм пріоритетною галуззю розвитку економіки.

Згідно з оцінками Міністерства економіки України продукти та послуги, пов'язані з діяльністю туристичної галузі, становлять близько 10% валового національного продукту, а за загальними оцінками, близько 15% робочої сили в Україні зайнято в туристичному бізнесі та супутніх галузях.

Туристична діяльність в Україні сприяє розвитку тих територій, де є рекреаційні ресурси і немає перспектив розвитку промисловості, створюючи таким чином нові робочі місця, зростання доходів населення, одночасно забезпечує збереження пам'яток історії, архітектури, культури.

Розвитку туризму у світі сприяли політичні, економічні, технічні, культурологічні та соціальні фактори. Інтенсивний розвиток туризму спостерігається в країнах із сприятливою внутрішньою і зовнішньою політикою, стійким економічним розвитком, високим рівнем культури, соціальною підтримкою громадян.

Розвиток туризму в Україні суттєво впливає на такі сектори економіки, як транспорт, торгівля, зв'язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів народного споживання, і є одним із найбільш перспективних напрямків структурної перебудови економіки.

Щодо діяльності туристичної фірми "Феєрія", можна сказати що у неї нестійке фінансове положення. Виходячи з даних фірми, прорахувавши усі данні, ми бачимо, що з кожним роком туристична фірма підвищувала свій дохід.

Якщо так піде і надалі то туроператор "Феєрія" може стати одним з найпопулярніших серед інших туристичних фірм України.

Тому, я б хотіла порадити наступне:

    -Більше уваги приділяти новим клієнтам, розширювати клієнтську базу; -Розширювати асортимент послуг, або робити незначні знижки постійним клієнтам; -Більш детально слідкувати за витратами фірми.

Похожие статьи




Висновки к 2 розділу - Обгрунтування розвитку сільського туризму в Україні

Предыдущая | Следующая