Правила приготування і подачі гарячого шоколаду - Інноваційні форми надання специфічних професійних послуг в ресторанному господарстві

До Європи традицію пити гарячий шоколад привезли спекотні іспанці. За сніданком вони вживали по чашечці цього ароматного напою до того густої консистенції, що ковбаски з солодкого тіста "чуррос" не просто не тонули в ньому, але і з великим трудом занурювалися в глянсову суміш. З тих самих часів європейці винайшли велику кількість способів приготування гарячого шоколаду, проте основа його залишилася незмінною.

1. Подрібнення шоколаду

Найбільш зручним пристосуванням для подрібнення шоколаду є кухонний комбайн. Для того, щоб в процесі подрібнення шоколадне сировину не розтануло, необхідно помістити чашу комбайна і леза в холодильник на 15-20 хвилин перед тим, як приступити до роботи. Сам процес повинен тривати не більше двох-трьох хвилин.

2. Розтоплення шоколаду до рідкого стану

Для того, щоб розтопити шоколад, слід поставити каструлю молоком або вершками на водяну баню. Забороняється доводити рідину до кипіння! В окрему чашу необхідно викласти подрібнений шоколад, і додати в нього спочатку кілька ложок нагрітої рідини. Далі потрібно приступити до вимішуванню маси рівними круговими рухами.

3. Нагрівання шоколадноъ маси

Не припиняючи помішувати, додавайте решту рідини, поставте вийшла суміш знову на водяну баню. Якщо рецептура вимагає використання прянощів або спецій, то зараз саме час їх додавати. Не припиняючи помішування шоколаду, нагрівайте його протягом двох-трьох хвилин, а потім зніміть з вогню.

4. Охолодження маси

Надайте можливість шоколаду "відпочити" не менш ніж десять хвилин. Це дає можливість стабілізуватися структурі шоколаду, а аромату найбільш повно розкритися. При убирании заготовки на цій стадії в холодильник, вона може простояти в ньому протягом двох днів.

5. Приготування шоколаду з пінкою

Далі необхідно повернути на вогонь ємність з шоколадною масою, довести вміст до кипіння і швидко збити до отримання пишної піни. Все, гарячий шоколад готовий!

6. Правила подачі гарячого шоколаду

Гарячий шоколад розливають по глибоким чашках, які слід попередньо підігріти. Гарнірують частування паличками кориці, розтопленої карамеллю, меленими спеціями, збитими вершками або цедрою. В Америці дуже люблять класти в гарячий шоколад зефір "маршмеллоу". Подають десерт на блюдечку, поруч поклавши спеціальну ложечку, що володіє довгим держаком

Як правило, ресторани прибирають гарячий шоколад з меню на літо, тому що в жарку погоду його рідко замовляють. Але Ви можете насолоджуватися цим ароматним напоєм будинку. Досить встановити спліт-систему. Сьогодні можна легко замовити установка кондиціонерів спліт системи і насолоджуватися прохолодою.

Похожие статьи




Правила приготування і подачі гарячого шоколаду - Інноваційні форми надання специфічних професійних послуг в ресторанному господарстві

Предыдущая | Следующая