Вступ - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Готельне господарство -- це бiзнес, який цілком орiєнтований на клiєнта. Тому рiвень його розвитку безпосередньо залежить вiд дiлової активностi в державi та розвитку туристичної галузi. Незважаючи на те, що багато компанiй скорочують бюджет i вiдмовляються вiд вiдряджень, ринок готельних послуг знаходиться у пожвавленнi, у тому числі за рахунок результатів проведення в 2012 роцi в Українi та Польщi Чемпiонату Європи з футболу.

Готельне господарство представляє не тільки засоби розміщення туристів, воно нині є базою комплексного обслуговування гостей країни чи туристського центру. Сучасні готелі все частіше будуються та експлуатуються як великі готельні та туристські комплекси.

Часто туристи приймають рішення про повторне відвідання того чи іншого центру, виходячи сааме з якості проживання та обслуговування в його готелях. Правильний вибір місця розміщення та забезпечення високої якості сервісу допомагають фахівцям туристської сфери досягти значного збільшення туристичного потоку та підвищити економічну ефективність туристської діяльності. Тому вивчення основ організації готельного господарства та обслуговування гостей у готелях є обов'язковим компонентом підготовки фахівців туристського бізнесу. Заданими Міжнародної організації праці більше половини з 200 млн. осіб у світі, зайнятих у сфері туризму, працюють у готельному господарстві. Переважна їх більшість безпосередньо займається прийомом та обслуговуванням гостей. Професійна підготовка готельного персоналу вимагає детального вивчення організації та технології обслуговування проживаючих у готелі.

Індустрія гостинності - це особлива самостійна галузь економіки, що складається з групи галузей і підприємств, функції яких полягають у задоволенні різноманітного попиту на різні види відпочинку і розваг.

Індустрія гостинності займає важливе місце в економіці більшості країн. На її частку припадає до 10 % світового валового національного продукту, 11% світових споживчих витрат. Число туристських поїздок в усьому світі наближається до 600 млн., і, за прогнозами Всесвітньої туристської організації (ВТО), до 2010 р. досягне 937 млн. При цьому слід урахувати, що все населення планети становить 6 млрд. людей. Індустрія гостинності входить у число трьох найбільших експортних галузей. Сучасний розвиток готельної справи у світовій практиці пропонує клієнтові (споживачеві готельних послуг) різноманітний готельний сервіс залежно від цін, що складаються на ринках цих послуг. Щороку засоби масової інформації повідомляють численну клієнтуру про нові форми діяльності в цьому виді сервісу. Готельний сервіс містить у собі цілий комплекс послуг для туристів і є ключовим чинником, що визначає перспективи розвитку туризму в Україні. Туристські послуги, зокрема й у рамках готельного обслуговування, віднесені до соціально-культурних послуг. Вони будуються на принципах сучасної гостинності, що підвищує їхню роль у розвитку вітчизняного туризму, а також ставить певні завдання в системі підготовки кадрів для туристсько-готельного сервісу. Розвиток індустрії туризму представляє великий ринок робочих місць. На даний час кожна п'ятнадцята людина на планеті працює в сфері готельного і туристського бізнесу. У XX ст. туризм перетворився на одне з найбільш вагомих соціальних явищ. Витрати населення на туристські послуги в ряді країн займають третє місце після витрат на харчування і житло.

Мета курсової роботи полягає у дослідженні теоретичних та практичних аспектів організації та технології обслуговування споживачів готельних послуг.

Об'єкт дослідження - готель "Срібний Водограй".

Предмет дослідження - організаційно-технологічні розрахунки та їх обгрунтування, організація і технологія обслуговування споживачів в дослідженому готелю.

Методи дослідження. При підготовці курсової роботи використано ряд загальнонаукових методів дослідження процесів і явищ у їх взаємозв'язку і розвитку: методи аналізу, синтезу і узагальнення при дослідженні стану організації та технології обслуговування споживачів в готельних господарствах; спеціальні методи: методи збору і первинної обробки інформації, методи дослідження, оцінки і узагальнення отриманої інформації - при дослідженні основних служб готельного комплексу "Сонячний Промінь", їх функції та склад; графічний метод - для ілюстрації процесів і оформлення результатів аналізу; моделювання - для розробки моделей організаційних структур управління; методи прогнозування.

Структура роботи: курсова робота складається із вступу, трьох розділів, висновку і списку використаної літератури.

Похожие статьи




Вступ - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Предыдущая | Следующая