Вступ - Сучасні тенденції розвитку Португальської індустрії гостинності

Португалії є що запропонувати для відпочинку. У неї багата культура, безліч пам'ятників старовини, чудова природа, м'який клімат, всі можливості для дозвілля, відмінна якість послуг та проживання, приголомшлива кухня. Всі ці компоненти створюють хорошу базу для розвитку готельної індустрії.

Сучасна туристська індустрія є однією з самих високоприбуткових галузей в світовій економіці. Прибуток, який отримується від туризму, займає значну частину в бюджетах держав і складає до 10% ВНП. Показники динаміки росту прибутковості туризму значно опереджає показники динаміки росту прибутковості інших галузей економіки. За даними туристської організації, за останні 10 років прибутки від туризму зростали щорічно на 7,9% при щорічному середньому рості кількості туристських прибувань на 4,5%. В Португалії, країні що розвивається, зріст прибутковості туризму складає до 100%.

Одна з найголовніших проблем адаптації гостинного господарства до умов туристських ринків заклечається в тому, що нові вимоги господарювання були пред'явлені до підприємств, які ніколи не були ринковими. Їх об'єднувало з зарубіжними готелями тільки зовнішня схожість технологічних прийомів організації прийму і обслуговування туристів. Деякі з них спроектовані і розташовані в таких місцях, які не зможуть ніколи самостійно працювати в умовах ринкової економіки, що призвело до їх обвальному закриттю в регіонах. Звичайно, їх потрібно було зачиняти або перепрофільовувати поступово.

Похожие статьи




Вступ - Сучасні тенденції розвитку Португальської індустрії гостинності

Предыдущая | Следующая