ВСТУП - Кредитування туристичного бізнесу на прикладі підпрємства "Стильтур"

Становлення національної економіки України тісно пов'язано з розвитком туристичної галузі як пріоритетної і соціально значущої частини системи господарювання, що займає один із провідних напрямів розвитку як світової економіки загалом, так і окремих національних економік. Близько 80% експорту в розвинутих країнах формується за рахунок сфери послуг, а індустрія туризму забезпечує формування понад 10% світового валового продукту. Проте наша держава значно відстає від розвинутих країн світу. В той же час для України цілком реально здійснити конкурентний прорив, зважаючи на існуючий ресурсний потенціал для розвитку туризму, отримати значні валютні надходження від туристичної діяльності, нарощувати доходи бюджетів, розвиваючи туристичну галузь, а в результаті і всю національну економіку та фінансову систему.

Залучення інвестицій (як іноземних, так і національних) в українську економіку є життєво важливим засобом усунення інвестиційного "голоду" у країні. На сучасному етапі розвитку економіки України необхідною умовою ефективності інвестиційної діяльності є відродження фінансово-кредитного та інвестиційного ринків.

Одною з форм інвестиційної діяльності є залучення іноземних інвестицій. Проблема полягає в стимуляції ефективного притоку іноземного капіталу. В цьому зв?язку постає два питання: по-перше, в які сфери приток іноземного капіталу повинен бути обмежений, і, по-друге, в яких галузях і в яких формах потрібно в першу чергу його залучати

Розробка та впровадження інвестиційних проектів великою мірою залежить від вдалого вибору об'єкта інвестування, фінансового інструментарію, від якісної оцінки та прогнозування інвестиційної привабливості туризму (з позиції ефективності вкладання капіталу). Потребують дослідження нові методологічні підходи до інформаційного відображення діяльності підприємств рекреаційно-туристичного комплексу у макроекономічних показниках. Поряд з цим підприємницькі структури, які належать до сфери туризму, не спромоглися розробити дієву тактику, стратегію, концептуальні моделі, які змогли б оптимально регламентувати їх відносини з державними органами, бюджетом, інвестиційними і кредитними інституціями. Важливість теми посилюється ще й тим, що протягом останніх років в економіці країни питома вага таких формувань стабільно зростає.

Окремі соціально-економічні та фінансові аспекти туризму як сфери господарювання проаналізовані у працях таких вітчизняних та зарубіжних економістів, як: С. І. Байлик, Ю. К. Байназаров, І. Т. Балабанов, В. Д. Безносюк, М. Б. Биржаков, Т. М. Гнатюк, М. І. Долішній, В. К. Євдокименко, В. А. Квартальнов, В. Ф. Кифяк, С. В. Мельниченко, Г. А. Папірян, Д. М. Стеченко, В. К. Федорченко, І. М. Школа, Г. А. Яковлєв та ін.

Актуальність та невідкладність вирішення проблем, пов'язаних із інвестуванням туристичного бізнесу та активізацією розвитку суб'єктів туристичного господарювання та удосконаленням методів організаційного, інформаційного та фінансово-ресурсного забезпечення їх діяльності, визначили тему роботи, зумовили зміст, мету, завдання і структуру досліджень.

Мета і завдання.

Метою курсової роботи є дослідження сучасного стану впровадження кредитування а також залучення інвестицій в туристичний бізнес.

Згідно поставленої мети необхідно вирішити наступні задачі:

    1. Вивчення ролі і місця сфери туризму у національній економіці, визначення його соціально-економічного впливу на суспільство і навколишнє середовище. 2. Вивчення можливостей ефективного використання нових організаційних форм і методів фінансово-ресурсного забезпечення заходів реалізації регіональної туристичної політики із залученням інвестиційного капіталу. 3. Поглиблення концептуальних підходів щодо визначення факторів інвестиційної привабливості туристичної галузі регіону.

Об'єктом дослідження є процес впливу фінансово-кредитної та інвестиційної підтримки на розвиток підприємств туристичного сервісу регіонального та місцевого рівня.

Предметом дослідження є теоретико-методичні та інформаційні механізми фінансово-кредитного регулювання та інвестиційного забезпечення.

Похожие статьи




ВСТУП - Кредитування туристичного бізнесу на прикладі підпрємства "Стильтур"

Предыдущая | Следующая