Вступ - Рекреаційно-туристичне господарство України

За кілька останніх десятиліть у світі поступово зростає значення туризму і рекреації. Це, в першу чергу, пов'язано із значним зростанням доходів населення економічно розвинутих країн, зростанням загальноосвітнього рівня людей, розвитком транспортного сполучення та багатьма іншими факторами.

Крім того, індустріальний розвиток цивілізації, забруднення довкілля, збільшення психологічного навантаження на людину через прискорення темпу життя, все частіше змушує людей шукати відпочинку та оздоровлення в екологічно благополучних регіонах світу. Таким чином, у багатьох державах обслуговування рекреантів стало не лише самостійною галуззю економіки, але й життєво необхідною формою задоволення потреб людини.

На сьогодні рекреаційно-туристична галузь в світі є однією з найбільших галузей економіки; вона також є важливим джерелом утворення робочих місць. Це одна з небагатьох галузей економіки, де залучення нових технологій не приводить до скорочення працюючого персоналу.

Володіючи величезним природним потенціалом, Україна усвідомлює необхідність розвитку рекреаційно-туристичної інфраструктури. Відвідавши нашу країну, туристи мають можливість не тільки відпочити і відтворити функціональні можливості свого організму, але й ознайомитись з її історією та культурою.

Актуальність теми дослідження Полягає у необхідності вивчення туристичних та рекреаційних ресурсів нашої держави з метою їх збереження та активного використання для розвитку галузі туризму, що в свою чергу сприятиме й розвитку самої країни.

Об'єктом дослідження даної курсової роботи є туристично-рекреаційне господарство України.

Предмет дослідження - рекреаційно-туристичні ресурси України.

Метою курсової роботи є дослідження рекреаційно-туристичних ресурсів України, як джерела для розвитку рекреаційно-туристичного господарства України.

Для досягнення поставленої мети нами вирішувалися такі Завдання:

    1. Дослідити поняття рекреаційних ресурсів; 2. Проаналізувати стан рекреаційних ресурсів України; 3. Охарактеризувати стан рекреаційно-туристичного комплексу України; 4. Визначити проблеми та перспективи розвитку рекреаційного комплексу України.

У процесі написання даної роботи ми використали такі Методи дослідження: літературний (опрацювання літературних джерел бібліотек міста Луцька: бібліотеки Волинського національного університету імені Лесі Українки, Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, а також Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки); історичний, системний, аналізу.

Теоретичне значення Курсової роботи полягає у систематизації та узагальненні відомостей з питань формування та розвитку рекреаційно-туристичного комплексу України.

Практичне значення даної роботи. Матеріали роботи можуть бути корисними у навчальному процесі ВНЗ при викладанні географічних дисциплін, для фахівців туристсько-рекреаційної галузі, а також для усіх, хто цікавиться туризмом.

Похожие статьи




Вступ - Рекреаційно-туристичне господарство України

Предыдущая | Следующая