Навчально-методична робота - Положення і зміст роботи комісії з видів туризму

Проведення шкіл туристської підготовки різних рівнів є важливою умовою успішного та безаварійного проходження велопоходу. На сьогодні така підготовка майже не ведеться. Впродовж значного часу робота по підготовці інструкторів, тренерів, суддів змагань не відбувалась.

Зовнішні зв'язки

Не вважаючи на розпад СРСР, мета та складові роботи туристських об'єднань України, Росіі та інших країн СНД, дуже близьки. Це дозволяє провадити спілкування та обмін досвідом роботи, приймати участь в змаганнях та Чемпионатах інших країн.

Треба констатувати, що велотуризм існує не тільки в Україні, але й в Росіі та інших країнах СНД і Європи. Тільки там він існує на трохи інших засадах. Налагодження зв'язків з прихильниками велотуризму з інших країни сприятиме подальшому його розвитку в Україні.

Мета Програми розвитку виду

Програма створюється з метою:

    - подальшого розвитку велосипедного туризму як виду спорту та способу оздоровчої діяльності, залучення до занять велотуризмом молоді; - поширення велотуризму в регіонах; - підвищення безпеки велозаходів, досягнення високих спортивних результатів.

Порівняльний аналіз можливих варіантів розвитку та обгрунтування оптимального варіанту

Можливі варіанти розвитку велосипедного туризму

Віддати перевагу розвитку похідного велотуризму, який традиційно вважається основою туризму, видом діяльності, способом життя;

Віддавати перевагу розвитку спортивних змагань, як найбільш характерної діяльності для туризму, як виду спорту.

Оптимальним варіантом вважаємо розвиток, удосконалення, ускладнення та взаємодію двох напрямків, приділення їм однакової уваги.

Пріоритетні завдання (напрями діяльності комісії) з розвитку виду спортивного туризму за оптимальним варіантом розвитку.

Узагальнити потреби суспільства щодо розвитку велотуризму в напрямках: оздоровчий, спортивний та змагальний. Для цього розробити поділ велотуризму на види та вдосконалити Методику категорування нових видів. Зменшити диспропорцію фінансування спортивних та учбово-тренувальних заходів. Разробити та запровадити механізм відповідальності керівників місцевих федерацій за рівномірний розвиток всіх видів туризму. Для цього заправодити проведення конкурсу комісій з видів туризму. Активізувати роботу керівних органів в Інтернеті. Для цього вдосконалити роботу офіційного сайту Федераціі, вправадити інтернет-форуми з різних важливих питань розвитку. Разробити заходи по підвищенню статусу туристських документів (маршрутних книжок, посвідчень інструктора, довідок тощо) при оформленні різних видів дозволів, реєстрацій, віз. Отримати можливість спортсменам-туристам по Маршрутних книжках проходити безкоштовно ділянки місцевості з обмеженим доступом, заповідників тощо. Особливо це стосується Криму та Карпат. Організувати Український клуб велотуризму з можливостями комерційної роботи (організація та проведення велотурів, продаж різноманітної велотехніки та аксесуарів до неї). Або налагодити взаємокорисну співпрацю з турфірмами та магазинами. Активізувати роботу сайта Федерації. Це призведе до розширення інформаційного простору Федерації і поліпшенню інформованості широких верст населення про діяльність видів спортивного туризму. Запровадити агітаційні велоакції, винайти можливості та запровадити стимулювання активу.

Похожие статьи




Навчально-методична робота - Положення і зміст роботи комісії з видів туризму

Предыдущая | Следующая