Вступ - Комплексне дослідження ресурсно-туристських домінант Причорноморського регіону України

Актуальність теми курсової роботи обумовлено важливістю вивчення особливостей ресурсно-туристських домінант Причорноморського регіону України з огляду на перспективність та затребуваність туристичної інфраструктури даного регіону в усьому обсязі туристичного продукту України.

Причорномор'я - це єдина обширна область, що об'єднує північне чорноморське і азовське побережжя в географічних межах від гирла Дунаю до Гагринського хребта Великого Кавказу.

Розташування Причорноморського туристичного району на південному заході країни зумовлює особливості клімату, що є одним з найсприятливіших факторів для організації тут рекреаційної діяльності.

Клімат району помірно континентальний і досить посушливий.

Великі перспективи для дальшого розвитку має курортне господарство. Майже все узбережжя Чорного моря придатне для рекреаційного освоєння, але рівень розвитку сфери обслуговування і облаштування в районі далекий від високих європейських стандартів.

Протяжність залізничних магістралей загального користування становить у районі понад З 000 км, а автошляхів з твердим покриттям -- понад 20 тис. кілометрів. Річкове сполучення здійснюється по Дніпру, Дунаю, Дністру та Південному Бугу. Найбільшими річковими портами є Херсон, Нова Каховка, Вознесенськ, Ізмаїл, Кілія, Рені. До морських портів належать Одеса, Іллічівськ, Южний, Миколаїв, Херсон, Євпаторія, Керч, Ялта, Феодосія, Севастополь.

Причорноморський регіон займає найперспективніше місце в туристичному розвитку держави саме завдяки своєму визначному і цікавому минулому, все більше зацікавлює можливих інвесторів, про що свідчать багато численні розроблені проекти щодо Причорноморського туристичного регіону, саме цим і пояснюється актуальність та практичне значення теми цієї роботи.

Мета курсової роботи: комплексне дослідження ресурсно-туристських домінант Причорноморського регіону України.

Завдання курсової роботи такі:

    1) дослідити передумови розвитку туризму в Причорноморському регіоні; 2) проаналізувати туристсько-рекреаційний потенціал Причорномор'я; 3) розробити приклад плану туристичного маршруту по Причорноморському регіону; 4) визначити сучасний стан, перспективи та проблеми розвитку туристичної галузі в Причорноморському регіоні.

Об'єкт дослідження - ресурсно-туристські домінанти Причорноморського регіону України.

Предмет дослідження - процес використання ресурсно-туристських домінант Причорноморського регіону України.

При розв'язанні поставлених завдань застосовано методологію гуманітарно-наукового пізнання з використанням загальнонаукових принципів історизму та об'єктивності, а також конкретно-історичних методів, а саме: аналітико-синтетичного, порівняльного, проблемно-хронологічного, класифікації.

В роботі були використані спеціальні літературні та періодичні джерела, які висвітлюють туристичні можливості Причорноморського регіону в Україні. Останнім часом проблемами розвитку туризму в Українському Причорномор'ї займаються багато вчених: Петранівський В. Л., Фоменко Н. В., Масляк П. О. та інші. Цікаву роботу з методики визначення компонентної структури природно-ресурсного потенціалу Причорномор'я виконав Руденко В. П.

Структурно курсова робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків та пропозицій, списку використаних джерел та додатків.

Похожие статьи




Вступ - Комплексне дослідження ресурсно-туристських домінант Причорноморського регіону України

Предыдущая | Следующая