ВСТУП - Еволюція міжнародного туризму

Поняття "туризм" почало формуватися з початком масовості, тобто переміщень значної кількості людей з метою змістовного проведення дозвілля, хоча можна з впевненістю стверджувати, що подорожування завжди було властиве людині перш за все як біологічній істоті, для якої рух є невід'ємною потребою організму, а з часів посилення урбанізаційних процесів спілкування з природним середовищем все більшою мірою стає психофізіологічною потребою. По-друге, подорожування є формою пізнання середовища і розширення людських можливостей з адаптації до довкілля, а також одним з найдавніших засобів комунікації, культурного обміну, економічних контактів. Нарешті, подорожування є формою наукового осягнення світу і одним з етапів розвитку сучасної цивілізації. Саме тому дана тема є актуальною.

Основною метою даного реферативного дослідження є розгляд та аналіз міжнародного туризму, зокрема його еволюції.

Реалізація поставленої мети обумовила необхідність вирішення наступних задач:

    - розгляд туризму як однієї з форм соціалізації людини; - визначення основних видів міжнародного туризму; - аналіз еволюції міжнародного туризму.

Об'єктом дослідження є міжнародний туризм, як галузь світового господарства.

Предметом дослідження є еволюція міжнародного туризму.

Теоретичною основою дослідження стали законодавчі та нормативні акти, монографії, роботи вітчизняних та іноземних спеціалістів з питань міжнародного туризму та, зокрема, його еволюції, матеріали наукових конференцій, а також спеціалізовані періодичні видання та наукові публікації.

У процесі дослідження були використані загальнонаукові методи аналізу та синтезу, економіко-статистичні методи збору та обробки інформації.

Похожие статьи




ВСТУП - Еволюція міжнародного туризму

Предыдущая | Следующая