Назвіть основні форми організації відпочинку в лісі, Які озера на Україні найбільше використовуються з рекреаційною метою? - Рекреалогія в Україні

Таблиця 4.10 Форми організації відпочинку в лісі [5]

Які озера на Україні найбільше використовуються з рекреаційною метою?

В Україні налічується близько 20 тис. озер, з них 43 мають площу понад 10 км2 [за даними Держводгоспу]. Вони відіграють значну роль в організації туризму і відпочинку.

Озера здебільшого придатні для купання, рибалки, водних видів спорту, пізнавального туризму. За географічною ознакою озера України об'єднуються в такі основні групи: Шацькі, Слов'янські, Турійсько-Озерянські, Перекопські, Євпаторійські, Керченські та Придунайські. Найбільшу бальнеологічну цінність мають приморські озера та лимани, із запасами лікувальних грязей (Сасик, Тилігульський, Хаджибейський, Куяльницький) (див. Л. п. 5.2).

З рекреаційною метою інтенсивно використовуються озера північної частини України, зокрема, Волині, Карпат. Крім Шацьких озер, у Волинській області велике рекреаційне значення мають озера Біле, Люб'язь, Волянське, Оріхове, Турське та ін. Відомі рекреаційні зони Полісся розташовані на берегах озер Білого (Володимерецький р-н Рівненської обл.), Борового та Оріхового (Коропський р-н Чернігівської обл.), Десняка (Сосницький р-н Чернігівської обл.), Красного (м. Новгород-Сіверський Чернігівської обл.), Нобеля (Зарічанський р-н Рівненської обл.), а також озер Києва, Тернополя. Гірські озера Карпат, хоч і є малопридатними для купання, відзначаються своєю атрактивністю. Це Бребенескул (на висоті 1801 м над рівнем моря), Синевир, Ворожеська, Несамовите, Драгобратське, Апшинецькі, Марічейка та багато інших.

Похожие статьи




Назвіть основні форми організації відпочинку в лісі, Які озера на Україні найбільше використовуються з рекреаційною метою? - Рекреалогія в Україні

Предыдущая | Следующая