Туристичний потенціал Німеччини, Особливості розвитку туризму в Німеччині - Розробка міжнародного кільцевого туру

Особливості розвитку туризму в Німеччині

Туризм в Німеччині забезпечує 8 відсотків внутрішнього валового продукту країни. Безпосередньо в туристичній сфері майже 3 мільйони робочих місць. Поряд зторгівлею це - найбільший сектор в сфері послуг. Тут діють в основному підприємства малого і середнього бізнесу, що відкриває широкі можливості для підприємців-початківців.

Щорічно Німеччину відвідують близько 18 млн. туристів, кожен з яких проводить в готелі не менше двох ночей. Найбільш активно відпочивають в Німеччині голландці, американці та англійці. Найбільш популярні серед зарубіжних туристів німецькі міста - Берлін, Мюнхен, Гамбург і Баден-Баден. Галузь туризму займає друге місце після автомобілебудування. У середньому від 2 до 3 відсотків чистого обороту туризму (без податку на додану вартість) надходять у вигляді податку на промисел, поземельного податку, а також частини надходжень від податку на зарплати іприбуток у каси комун.

Слід зазначити, що Німеччина стає все більш популярним туристським напрямком.

Можна виділити наступні основні чинники, які приваблюють туристів в країну:

    1. Висока концентрація історичних і культурних пам'яток; 2. Спрощений візовий режим (можливість широкого спектра комплексних турів); 3. Високий рівень сервісу.

Концепція розвитку національної туристичної галузі базується на 4-х "китах": "Культурний туризм", "Зелений туризм", "Подієвий туризм", "Інтернет-технології".[3]

Похожие статьи




Туристичний потенціал Німеччини, Особливості розвитку туризму в Німеччині - Розробка міжнародного кільцевого туру

Предыдущая | Следующая