ВСТУП - Туристичний потенціал Закарпатської області

Дедалі інтенсивніше зростає роль організації відпочинку для регенерації життєвих сил людини, витрачених у процесі праці. Завдяки вдалому сполученню умов для рекреації в окремих країнах склались потужні комплекси відпочинку та оздоровлення.

Рекреація - це відтворення фізичних і духовних сил людини, затрачених у процесі праці. Сутність рекреації полягає у задоволенні всебічних потреб людини, пов'язаних із оздоровленням, відпочинком та змістовним проведенням часу в період дозвілля. З економічної точки зору рекреація спрямована на відтворення робочої сили, на формування споживчого попиту як на товари, так і на послуги. Своєю діяльністю вона прискорює розвиток господарства певної території, розширює сферу прикладення праці, суттєво впливає на структуру балансу грошових доходів і витрат населення, активізує приплив іноземної валюти.

Україна має великі передумови для розвитку рекреаційних територій, які обумовлені наявністю природних ресурсів, різноманітних природних лікувальних ресурсів, мережею закладів і необхідної інфраструктури.

Своєю діяльністю вона прискорює розвиток господарства певної території, розширює сферу прикладання праці. Суттєво впливає на структуру балансу грошових доходів і витрат населення, активізує приплив іноземної валюти. Раціональне використання найцінніших природних чинників неможливе без адекватного наукового обгрунтування, постійної розробки нових методів лікування та реабілітації і удосконалення традиційних методик.[5,167]

Тема туристичного потенціалу Закарпатської області є досить актуальною у наш час. Адже, Закарпаття - туристична область з багатьма природними ресурсами, давньою історією, визначною культурою, великою духовністю, самобутніми народними традиціями. Це перлина нашої держави, край, який через свою неповторність отримав назву Срібна Земля. І тому, саму туристична сфера, яка включає багатий природно-ресурсний потенціал, є невід'ємною частиною розвитку краю. Це той необхідний фактор, що визначає цінність території регіону, зацікавленість в його подальшому туристичному майбутньому не лише дослідників, але й інвесторів. Від того, наскільки ефективно будуть використовуватись усі наявні туристичні ресурси Закарпаття, залежить його майбутнє економічне процвітання.[2,65]

Актуальність теми полягає у вивченні природно-антропогенних рекреаційних ресурсів Закарпаття та їх використання.

Об'єкт дослідження: природно-антропогенні ресурси.

Предмет дослідження: природно-антропогенні рекреаційні ресурси України, на базі яких здійснюється рекреаційна діяльність.

Метою роботи є вивчення та дослідження природно-антропогенних ресурсів які розташовані на території Закарпаття.

Завданням роботи є залучення об'єктів природно-заповідного фонду до рекреаційної сфери, виявлення проблем та перспектив розвитку рекреаційної діяльності в Україні.

Методи дослідження: теоретичні методи (аналіз періодичних видань та наукової літератури), дослідження інформації, наданої туристичними сайтами тощо.

Курсова робота складається з вступу, двох розділів, висновків та списку використаних джерел.

Похожие статьи




ВСТУП - Туристичний потенціал Закарпатської області

Предыдущая | Следующая