ВСТУП - Розробка міжнародного кільцевого туру

Міжнародний туризм є відносно молодою галуззю в світі, хоча свої корені бере з давніх часів. Сучасного вигляду туристична галузь набувала в 1937 р., коли цим питанням почали цікавитись міжнародні організації.

Туризм - галузь національного господарства, яка належить невиробничій сфері, і займається задоволенням потреб споживача стосовно відвідування нових місць, відпочинку, та ознайомлення з історичними та природними пам'ятками. Дана сфера займається відновленням самопочуття, набуття нової пізнавальної інформації тощо.[1]

У багатьох державах світу туризм розвивається як система, що дає всі можливості для ознайомлення з історією, культурою, звичаями, духовними і релігійними цінностями даної країни і її народу, і дає прибуток у державну скарбницю. Не говорячи вже про те, що ця система обслуговує дуже багато фізичних і юридичних осіб, так чи інакше пов'язаних із наданням туристичних послуг. Туристична індустрія у розвинених країнах є важливим джерелом підвищення добробуту держави, і самого населення.

Значення туристичного бізнесу постійно зростає. Це пов'язано з тим, що туризм набирає все більшого значення для міжнародних зв'язків, є стимулом для пожвавлення економічного стану країн і окремих регіонів.

Актуальність. Міжнародний туризм є постійним джерелом для поповнення валютних надходжень до державного бюджету. Туризм виступає стабілізатором налагодження та укріплення стосунків між країнами, дійовим фактором підвищення престижу країни в міжнародному співтоваристві, та ділових колах.

Надання туристичних послуг є вигідним для держави з точки зору використання рекреаційних ресурсів. Таким чином, іноземний турист платить за туристичні послуги, при цьому не вивозячи рекреаційні ресурси за межі країни. Країна отримує прибутки зберігаючи свої природні та культурно-історичні цінності.

На міжнародному туристичному ринку на сучасному етапі існує жорстка конкуренція. Великі туристичні підприємства намагаються розповсюджувати свій вплив, яскравим прикладом чого є просування свого капіталу на іноземні ринки. Тим самим вони здійснюють позитивний вплив на розвиток туристичної галузі, допомагаючи країнам, що розвиваються зайняти стійке положення на міжнародному ринку туристичних послуг.

Стосовно туристичної галузі в Франції та Німеччині слід сказати наступне: розвинена економіка та інфраструктура галузі обслуговування сприяє тому, щоб інтенсивно розвивалась галузь туризму. Окрім економічних засад в Франції та Німеччині існує цілий ряд краєзнавчих, історичних та географічних передумов, які створюють сприятливі умови для розвитку туризму. Франція та Німеччина - країни, які межують з багатьма розвиненими європейськими країнами, що сприяє транзитному туризму. Окрім цього вони багаті на історичні пам'ятки, які так чи інакше можуть цікавити туристів з інших держав.

Метою моєї курсової роботи є формування міжнародного кільцевого туру, важливості туристичної галузі для розвитку Франції та Німеччини, так як туристична галузь завжди характеризувалася як фактор встановлення міжнародних економічних зв'язків і встановлення миру у всьому світі.

Завдання курсової роботи:

    - охарактеризувати особливості міжнародного туризму та принципи формування кільцевих маршрутів; - дослідити туристичний потенціал Франції та Німеччини, як країн за якими буде розроблено тур; - розробити програму перебування в описуваних країнах; - розрахувати вартість туру країнами.

Похожие статьи




ВСТУП - Розробка міжнародного кільцевого туру

Предыдущая | Следующая