Маркетингові стратегії в туризмі - Маркетинг в туризмі

Стратегічне маркетингове планування - це процес розробки специфічних стратегій, що сприятимуть досягненню цілей туристичної фірми на основі підтримання стратегічної відповідності між ними, потенційними можливостями та загрозами в області маркетингу.

Зміст та особливості стратегічного планування маркетингу в туризмі полягають в тому, що воно:

    Ш підтримує цілеспрямований, скерований у майбутнє рух маркетингового підрозділу; Ш координує дії та рішення в області маркетингу; Ш стримує таке прагнення до максимізації прибутку, яке може зашкодити довгостроковим цілям; Ш орієнтує на передбачення змін у зовнішньому та внутрішньому середовищі туристичної фірми; Ш дозволяє керівництву встановлювати пріоритети при розподілі ресурсів, визначати конкретні цілі та концентрувати свої зусилля на їх досягненні; Ш мотивує працівників, якщо від досягнень фірми залежить їх особистий добробут, кар'єра, престиж; Ш дає можливість обгрунтовано розробляти оперативні плани маркетингу, орієнтовані на досягнення конкретних цілей; Ш створює передумови для контролю результатів.

У межах стратегічного планування виділяють 5 рівнів:

1. Ситуаційний аналіз.

Ситуаційний аналіз - це процес виявлення ринкових можливостей туристичного підприємства, заснований на результатах маркетингових досліджень.

    2. Планування цілей туристичного підприємства; 3. Розробка альтернативних стратегій 4. Вибір та оцінка стратегії; 5. Розробка оперативних маркетингових планів.

В маркетинговій діяльності туристичних фірм розрізняють наступні Види стратегій:

    1. продуктова стратегія - це розробка напрямків оптимізації продуктового ряду та визначення асортименту продуктів, які можуть забезпечити ефективну діяльність фірми на ринку туристичних послуг; 2. цінова стратегія; 3. збутова стратегія; 4. комунікаційна стратегія - це розробка та впровадження комплексу маркетингових заходів, спрямованих на встановлення і підтримання визначених взаємовідносин туристичної фірми з адресатами комунікацій.

Похожие статьи




Маркетингові стратегії в туризмі - Маркетинг в туризмі

Предыдущая | Следующая