Курорти Європи - Рекреалогія в Україні

Європа була, є і залишатиметься основним туристичним регіоном. У 2003 році європейськими країнами прийнято 398,8 млн туристів (57,7% світового потоку), а доходи від туризму склали 285,0 млрд дол. (54,5% від загальних). І хоча спеціалісти прогнозують до 2020 року відносне скорочення частки Європи на світовому туристичному ринку, однак абсолютні цифри продовжуватимуть зростати.

З загального потоку українських туристів на Європу припадає близько 45%. Основними країнами, що приймають туристів з України (в тому числі в санаторно-курортних закладах) є Росія, Польща, Угорщина, Білорусь, Словаччина, Чехія, Німеччина, Румунія, Болгарія, Велика Британія, Сербія і Чорногорія, Франція, Австрія, Італія, Греція, Іспанія. З одного боку, найближчі сусіди забезпечують до 90% потоку іноземних туристів, з іншого -- Болгарія, Греція, Угорщина, Іспанія, Чехія, Словаччина сприяють формуванню негативного сальдо туристичних потоків.

Європа безсумнівно лідирує серед регіонів світу за розвитком санаторно-курортного туризму. З античних часів тут функціонують і користуються великою популярністю Бальнеологічні курорти.

Похожие статьи




Курорти Європи - Рекреалогія в Україні

Предыдущая | Следующая