Висновки - Дослідження туристично-рекреаційних ресурсів Звенигородського району

Працюючи над курсовою роботою я дійшла висновку, що туризм - є розвиваючою і досить перспективною галуззю економіки Черкащини. Область має об'єктивні і вагомі передумови для її розвитку: природно - кліматичний потенціал, мальовничі ландшафти, історичні пам'ятки, привабливі туристичні маршрути, рекреаційні можливості. Тобто, Звенигородщина має великий потенціал для розвитку всіх видів сучасного туризму: рекреаційного - наявність на території району джерел радонових вод, які мають лікувальні властивості. - район багатий на археологічні знахідки скіфської доби, трипільської і черняхівської археологічних культур, що дає змогу приваблювати туристів. - ландшафт місцевості дає основу розвитку всіх видів активного туризму, вчасності гірськолижного туризму. розробляються туристичні маршрути, що дає змогу розвиватися сільському зеленому туризму та сприяє широкому ознайомленню з народними промислами та мистецтвом краю. Готельні послуги надається достатньою кількістю міні-готелей та приватних секторів. Надійною базою для розвитку всіх цих видів туризму є сучасна індустрія туризму. У Звенигородському районі вона поступово розвивається. Звенигородщина стає привабливим для туризму краєм Черкащини.

ПРОПОЗИЦІЇ: На превеликий жаль туристичні послуги в районі надає лише одне туристичне агентство. Недостатня кількість фахівців, що займаються екскурсійною діяльністю. Більшість готелей та приватних секторів мають низький рівень обслуговування. Бажано, аби готельні послуги відповідали їхнім цінам та були соціально орієнтованими. Туристичній галузі у Звенигородському районі шкодить недостатній рівень інформаційно-рекламного забезпечення, наслідком чого є малообізнаність потенційних споживачів туристичного продукту.

Туристично-рекреаційний потенціал Звенигородського району унікальний своїм переплетінням різноманітних культур і традицій у поєднанні краси лісостепу з історичним минулим. Саме тут народився великий поет, художник, гравер, філософ і мислитель, а також гордість українського народ Тарас Григорович Шевченко. Тут в с. Вільховець пройшли дитячі роки В'ячеслава Чорновола - літературного критика, публіциста, діяча руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу.

У самій Звенигородці знаходиться музей-садиба - українського сходознавця, мовознавця, славіста, літературознавця, фольклориста, етнографа, педагога, академіка історичних наук, письменника, перекладача - Агатангела Юхимовича Кримського. Славлять Звенигородську землю не тільки видатні люди, а й надзвичайно мальовнича місцевість. Тут густі ліси, квітучі сади, красиві балки, велика кількість ставків та струмків. Все на цій землі особливе, чаруюче і неповторне. Серед пам'яток громадської архітектури Черкащини вирізняються: садиба в Козацькому Звенигородського району (Х VIII - ХІХ ст.). Козачанський парк є пам'яткою садово-паркового мистецтва державного значення. Його площа 51 га, закладений був наприкінці XVIII століття. Парк витягнутий. В його північній частині є каскад ставків, до яких веде довга, пряма алея. Звенигородщина, дякуючи неймовірній красі краю та славі його видатних земляків, входить до Державного проекту "Золота Підкова Черкащини". Сьогодні завдяки зусиллям міської ради Звенигородка поступово стає одним з кращих міст на Черкащині.

Похожие статьи




Висновки - Дослідження туристично-рекреаційних ресурсів Звенигородського району

Предыдущая | Следующая