Вступ - Дослідження туристично-рекреаційних ресурсів Звенигородського району

Туристично-рекреаційний потенціал Звенигородського району унікальний своїм переплетінням різноманітних культур і традицій у поєднанні краси лісостепу з історичним минулим. Саме тут народився великий поет, художник, гравер, філософ і мислитель, а також гордість українського народ Тарас Григорович Шевченко. Тут в с. Вільховець пройшли дитячі роки В'ячеслава Чорновола - літературного критика, публіциста, діяча руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу.

У самій Звенигородці знаходиться музей-садиба - українського сходознавця, мовознавця, славіста, літературознавця, фольклориста, етнографа, педагога, академіка історичних наук, письменника, перекладача - Агатангела Юхимовича Кримського. Славлять Звенигородську землю не тільки видатні люди, а й надзвичайно мальовнича місцевість. Тут густі ліси, квітучі сади, красиві балки, велика кількість ставків та струмків. Все на цій землі особливе, чаруюче і неповторне.

Серед пам'яток громадської архітектури Черкащини вирізняються: садиба в Козацькому Звенигородського району (Х VIII - ХІХ ст.). Козачанський парк є пам'яткою садово-паркового мистецтва державного значення. Його площа 51 га, закладений був наприкінці XVIII століття. Парк витягнутий. В його північній частині є каскад ставків, до яких веде довга, пряма алея. Звенигородщина, дякуючи неймовірній красі краю та славі його видатних земляків, входить до Державного проекту "Золота Підкова Черкащини". Сьогодні завдяки зусиллям міської ради Звенигородка поступово стає одним з кращих міст на Черкащині.

Похожие статьи




Вступ - Дослідження туристично-рекреаційних ресурсів Звенигородського району

Предыдущая | Следующая