Умови проведення естафети, Біг та його коротка характеристика, Учасники змагань - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Біг та його коротка характеристика

Короткі дистанції: від 30 до 400м. включно.

Біг на короткі дистанції. Ці дистанції треба пробігати з максимальною швидкістю. На 60м., 100м. Швидко вибігати зі старту переходить в стрімке прискорення, з тим щоб швидше досягти максимальної швидкості і по можливості не знижувати її до фінішу. Біг на 200 м. Ця дистанція відрізняється від бігу на 60,100 м. Проходженням половини дистанції по повороту доріжки. Біг на 400 м. Під основі техніки бігу на 400 м. лежить вільний спринтерський крок. Біг проводиться з відносно меншою інтенсивністю, ніж на 100, 200 м.

Середні та довгі дистанції: біг на середні довгі дистанції починаються з високого старту. У бігу на 800 м. старт дається на віражах за роздільним доріжках в бігу на 1500 м. загальний старт, а в бігу на 5000 і 10000 м. загальний старт на віражі. У бігу на 1500, 5000 і 10000 м. команда "Увага!" не подається.

Наддовгі дистанції: 20000 м., 25000 м., 30000 м., Вартовий, двогодинний. Біг на наддовгі дистанції відрізняється від бігу на довгі дистанції у зв'язку з тим, що біг триває тривалий час, дуже важливо економічність рухів при збережень досить високій середній швидкості.

Естафетний біг.

Естафетний біг проводиться на стадіоні по колу бігової доріжки.

Бігові естафети можуть включати в себе етапи коротких і середніх дистанцій. На ряду з цим застосовується естафетний біг з етапами різної довжини. Естафетний біг з короткими етапами проводиться за окремими доріжками, по етап середніх дистанцій - по загальній доріжки. Перший етап або її частина може пробігати по окремих доріжках.

Учасники змагань

До участі в змаганнях допускаються команди колективів фізкультури, установ, організацій, військових частин і підрозділів, вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, професійних училищ, загальноосвітніх установ. Допускаються іногородні команди. Від кожного колективу допускається необмежена кількість команд.

Групи:

    1 група - колективи фізкультури організацій, підприємств, установ, спортивних клубів; 2 група - колективи фізкультури військових частин; 3 група - колективи фізкультури вищих навчальних закладів; 4 група - колективи фізкультури середніх спеціальних навчальних закладів; 5 група - колективи фізкультури професійних училищ; 6 група - колективи фізкультури загальноосвітніх установ.

Стримуючим чинником є брак в місті сучасних великих багатофункціональних спортивних споруд, які призначені не тільки для проведення міських, міжрегіональних і крайових змагань, але і для організації роботи по залученню широких верств населення до заняття фізичною культурою і спортом.

Похожие статьи




Умови проведення естафети, Біг та його коротка характеристика, Учасники змагань - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Предыдущая | Следующая