Легка атлетика в Сузах і ВУЗах міста - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Наступний закономірний етап підготовки майстрів - це подальше навчання у вищому навчальному закладі. Основним завданням цієї ланки ланцюга безперервної підготовки висококласних фахівців є забезпечити студента усіма необхідними теоретичними знаннями, практичними вміннями для успішного розвитку не тільки суто спортивних якостей, а й патріотичних. Адже ми повинні з вами не забувати, що спорт це не тільки закачування мускул людей-біороботів, заради меркантильних інтересів групи заворовавшіхся "керівників", але і як наймогутніший засіб розвитку людини як особистості. Особистість завжди прагнути до саморозвитку творчих начал, заради поліпшення загального добробуту, заради гармонії з природою. І про це не слід забувати на цьому часовому відрізку підготовки.

Звичайно ж, як і в школах, необхідно вести облік про кількість займаються, рекорди, проводити щорічно внутрішні змагання і т. д. Паралельно відстежувати участь кращих легкоатлетів не тільки на міських змаганнях, а й обласних, російських і т. д.

Легка атлетика є складовою частиною фізичної культури і володіє всіма притаманними їй функціями. Об'єднує природні рухи людини.

Вона представлена:

    1. У спорті. 2. У системі фізкультурного виховання та контролю рівня фізичної підготовленості різних верств населення. 3. У рекреації та організації дозвілля населення. 4. У реабілітації населення засобами фізичної культури.

У школах, середніх навчальних закладах та збройних силах легка атлетика представлена різними видами.

Легка атлетика як природно-емпірична основа теорії і методики фізичного виховання і спорту (історичний аспект). Легка атлетика стала емпіричною базою теорії спортивного тренування і теорії фізичного виховання. Це обумовлено історичним фактором, широким розповсюдженням у світі, можливістю точно дозувати тренувальну роботу і враховувати навантаження, отримувану спортсменом і об'єктивністю реєстрації параметрів роботи і навантаження.

На всьому протязі людської історії фізичні вправи широко використовувалися для підготовки людей до виконання своїх соціальних функцій. Від уміння швидко бігати, точно і далеко міняти, далеко і високо стрибати залежало життя стародавньої людини.

Легка атлетика характеризується великою різноманітністю змагальних вправ та значною кількістю різних способів і варіантів їх виконання.

Для чіткої класифікації легкоатлетичних вправ їх об'єднують в 5 груп по суті вправ, кожна з яких має свої види і різновиди:

    1. Спортивна ходьба. 2. Біг. На короткі дистанції, на середні, довгі, марафонський, з бар'єрами, естафетний. 3. Стрибки. У висоту, у довжину, потрійний, з жердиною. 4. Метання. Штовхання ядра, метання списа, диска, молота. 5. Багатоборства. Триборство, семиборстві, десятиборстві.

За цільовим установкам, де визначальним є:

    А) швидкість пересування спортсмена. Б) дальність і висота польоту спортсмена. В) дальність польоту спортивного снаряда.

За якостям, визначальним результативність вправ:

    А) швидкісно-силові види; Б) види, пов'язані з проявом витривалості.

За характером рухових дій: циклічні, ациклічні, комплексні. Легку атлетику називають "Королевою спорту", тому що її програму у всіх найбільших змаганнях (включаючи і Олімпійські ігри) є найбільшою за кількістю розігруваних комплектів нагород.

Похожие статьи




Легка атлетика в Сузах і ВУЗах міста - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Предыдущая | Следующая