Організація і проведення міських, крайових, регіональних змагань з легкої атлетики (естафети, пробіги), Міська федерація легкої атлетики - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Міська федерація легкої атлетики

Федерація міста Хабаровська з легкої атлетики необхідна для вирішення стратегічних завдань розвитку цього виду спорту в муніципалітеті, представлення результатів роботи міської адміністрації. Посада голови виборна, і вибирається на річних зборах федерації. Членом федерації може стати тільки штатний працівник сфери освіти або фахівець, що розбирається в галузі фізичної культури і спорту, обраний більшістю голосів на щомісячному зборах федерації.

Легка атлетика, як частина фізичної культури та її місце в системі оцінки рівня фізичної підготовленості населення (у загальноосвітніх школах, Сузах, ВНЗ, Збройних силах).

Легка атлетика має основне значення тому це природні види рухової активності людини, показники яких легко виміряти й описати.

За масштабом бувають: низові, районні, міські, обласні, крайові, республіканські, всесоюзні, міжнародні - передбачають наступність у вирішенні поставлених перед ними завдань.

За представництву змагання поділяються на територіальні - в команді можуть бути представники тільки однієї республіки, одного міста, району чи школи.

До таких змагань відносяться першості ЦР ДЗГ та відомств, спартакіади школярів, спартакіади народів Росії; відомчі - в командах змагаються представники різних міст, що належать одному ДЗГ або відомству.

За характером змагання можуть бути класифікаційні-на них присвоюється спортивний розряд: не класифікаційні-розряд не присвоюється; закриті - без участі глядачів, що мають на меті спеціальний перегляд, бет допуску представників інших міст, країн, відомств; відкриті - допускаються всі бажаючі виступати гімнасти, незалежно від приналежності до ДЗГ, відомству, місту, країні; конкурси - виконуються окремі елементи або зв'язки на видах гімнастичного багатоборства за попередніми заявками;

"З листа" - з невідомої заздалегідь програмі; за спрощеними програмами і правилами - змагаються не за всіма видами багатоборства, за спеціально розробленою програмою, на вибір змагаються в комбінації при наявності двох; по полегшеним правилами суддівства: без спец вимог, без тимчасового нормативу, з двома спробами.

Проведення змагань

Будь-яка спортивна діяльність вже має на увазі під собою наявність змагань. Легка атлетика дозволяє проводити змагання в будь-який період часу року, навіть взимку, якщо є в наявності або великий спортивний зал, а краще легкоатлетичний манеж.

Проведення міських змагань протягом всього року дозволить не тільки стимулювати підготовку, а й визначити індивідуальні особливості кожного спортсмена, оскільки один здатний яскраво висловити свої можливості навесні, інший влітку, третій восени, а інший тільки взимку.

Квоти учасників, наявність вікових груп, мінімальний вік учасників та інші регламентні моменти регулюються Положеннями відповідних змагань.

Рекомендується:

Не допускати до участі в змаганнях крайового рівня, в т. ч. відкритих, спортсменів, які не мають досвіду участі в змаганнях міського та прирівняного до них рівня, а також не пройшли протягом року кваліфікаційних раундів міських і прирівняних до них змагань. Обгрунтування: обмеження кількості учасників за рахунок відсіву свідомо не відповідають за рівнем підготовки спортсменів (в т. ч. з позиції забезпечення їх безпеки).

Рекомендований вік учасників для змагань у старших групах - від 16 років. Учасників молодших 16 років рекомендується допускати лише у виняткових випадках, за умови наявності належного рівня підготовки та дозволу батьків.

Похожие статьи




Організація і проведення міських, крайових, регіональних змагань з легкої атлетики (естафети, пробіги), Міська федерація легкої атлетики - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Предыдущая | Следующая