Легка атлетика в школі - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

На цьому рубежі проводити робота з відбору, підбору та початковій підготовці юних легкоатлетів. Дуже важливо вчасно помітити і почати первинну підготовку. В даний час ця робота проводитися вчителями фізичної культури і однією людиною з спорткомітету. Такий стан речей не допустимо. Щоб більш чітко вирішувалася це завдання слід щорічно організовувати на платній основі робочу групу з професійних фахівців.

У школах, де навчатимуться понад тисячі учнів і є мінімум умов матеріальної бази, необхідно розглянути можливість про введення секції легкої атлетики. Тренерсько-викладацька група тестує учнів за заздалегідь підготовленим програмами щорічного моніторингу, займається відбором і набором обдарованих дітей за трьома і більше віковим групам, готує до майбутніх змагань на тренувальних заняттях за видами легкої атлетики і представляє збірну команду школи на міських заходах.

Крім цього в кожній школі необхідно вести щорічний облік про:

    - кількості займаються школярів у спортивних секціях та стимулювати їх ріст - Як фізичної підготовки, виводячи середній результат по проведених тестів і змагань - рекорди школи за видами легкої атлетики - десяти кращих легкоатлетів школи

Всю оброблену інформацію слід вивішувати на стенд, красиво оформивши.

Паралельно тренером з легкої атлетики ведеться робота з підготовки та участі збірної школи на міських змаганнях.

Результатом якісної роботи на даному етапі підготовки може служити конкретний результат на міській спартакіаді учнів. Тут можна побачити не тільки як проводилася робота протягом року, але і намітити групу абітурієнтів. Найкращим показником відмінно виконаної роботи буде підготовка школою випускника з першим спортивним розрядом в обраному виді легкої атлетики, добре - ряд спортсменів з другим розрядом.

Похожие статьи




Легка атлетика в школі - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Предыдущая | Следующая