Сутність спортивних змагань - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Спортивне змагання - це змагання (суперництво) людей в ігровій формі з метою з'ясування переваги в ступені фізичної підготовленості, в розвитку деяких сторін свідомості.

Змагання дозволяють вирішувати педагогічні, спортивно-методичні та суспільно політичні завдання. Під час спортивних змагань вирішуються ті ж педагогічні завдання, що й на заняттях фізичною культурою і спортом в цілому, тобто вдосконалення фізичної, технічної, тактичної, психічної та теоретичної підготовленості. Однак при цьому всі зрушення, що відбуваються в організмі, перевершують рівень, характерний для тренувальних занять. Змагання - один з дієвих заходів підвищення тренованості спортсмена. Особливо велике значення спортивних змагань для формування вольових рис характеру. Вони також сприяють розвитку в цілому фізкультури і спорту і дозволяють педагогічно впливати на глядачів.

Спортивні змагання - яскраве, емоційне видовище. Задоволення від спортивних видовищ виникає внаслідок співучасті у них глядача, якого привертає високий рівень розвитку рухових якостей, сміливі та рішучі дії учасників, їх високі досягнення.

Похожие статьи




Сутність спортивних змагань - Організація та проведення змагань з легкої атлетики

Предыдущая | Следующая