Висновки - Розвиток українського ресторанного бізнесу і його порівняння з зарубіжним досвідом

Ресторанне господарство України одним із перших перейшло на ринкові відносини. Після приватизації підприємств змінилася організаційно-правова основа системи ресторанного господарства, почала діяти велика кількість приватних підприємств. Підприємства ресторанного господарства є переважно комерційними (ресторани, шашличні, вареничні, піцерії, бістро тощо), але водночас розвивається і громадське харчування: їдальні при виробничих підприємствах, вищих і загальноосвітніх навчальних закладах. З'являються комбінати, фірми, які виконують функції організації громадського харчування.

Головне завдання в індустрії ресторанної діяльності визначається концепцією технології гостинності, детермінантом якої є задоволення найвибагливіших потреб споживача. Якщо гості не отримують задоволення від відвідування ресторану, то все інше немає значення. Організація послуг харчування забезпечує не тільки задоволення гастрономічних потреб, а й організацію відпочинку і розваг, тобто задоволення соціокультурних потреб.

Отже, дослідивши сучасні тенденції розвитку українського і міжнародного ресторанного бізнесу, можна дійти висновків, що ця галузь економічної діяльності в Україні стрімко розвивається, оскільки в великих містах наявна значна кількість підприємств-представників великих міжнародних ланцюгових мереж ресторанів, а також на вітчизняних підприємствах постійно застосовуються інновації, що набули популярності в світі та в здебільшого в Європі.

Похожие статьи




Висновки - Розвиток українського ресторанного бізнесу і його порівняння з зарубіжним досвідом

Предыдущая | Следующая