Контроль якості ремонту і ТО, Притирання клапанів - Розрахунок та ремонт двигуна ВАЗ 2106

Для перевірки герметичності головки заглушити отвір в патрубку сорочки охолодження в задньому торці головки, переверніть головку камерами згоряння вгору і залийте гас в канали сорочки охолодження. Якщо з'явилися течі гасу, значить головка не герметична і її треба замінити.

Виміряйте довжину болтів кріплення головки блоку, так як при багаторазовій затягуванні вони витягуються. Якщо довжина болтів перевищує 135,5 мм, замініть болти.

Притирання клапанів
    1. Нанесіть на робочу фаску клапана тонкий шар притирочної пасти. 2. Вставте клапан в направляючу втулку і закріпіть на його стрижні пристосування для притирання клапанів. 3. Енергійно повертайте клапан в обидві сторони за допомогою пристосування, періодично притискаючи клапан до сідла. 4. Зовнішнім ознакою задовільною притирання є однотонний матово-сірий колір робочої фаски клапана і сідла. Після притирання ретельно протріть клапан і сідло чистою ганчіркою і промийте для видалення залишків притирочное пасти. Не використовуйте ганчірку повторно.

Для перевірки герметичності клапана встановіть його в голівку з пружинами і сухарями. Потім покладіть головку набік і залийте гас в той канал, який закритий клапаном. Якщо протягом трьох хвилин гас НЕ просочиться в камеру згоряння - клапан герметичний. корпуси підшипників на головку блоку і затягніть гайки їх кріплення в зазначеному порядку моментом 18,7-23,0 Н м (1,87-2,30 кгс м).

Похожие статьи




Контроль якості ремонту і ТО, Притирання клапанів - Розрахунок та ремонт двигуна ВАЗ 2106

Предыдущая | Следующая