ПОРАДИ З РОЗРОБКИ ТА ВИКОНАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ОЗДОРОВЧОЇ СИСТЕМИ - Оздоровчі системи фізкультури для школярів

Під час розробки та виконання оздоровчих технологій індивідуальної оздоровчої системи слід враховувати такі рекомендації:

- Застосування оздоровчих технологій на початкових етапах вимагає певних вольових зусиль. Відхід від правильного їх виконання не дасть бажаного результату.

У процесі оздоровчих технологій треба враховувати стан організму, його реакції на певні дії та за необхідності змінювати технології, імпровізувати, виконувати те, що "підказує" вам ваш організм. Як зауважив Г. П. Малахов: "Прислухайтесь до власного організму, вникайте в його процеси, пробуйте потроху впливати на них, набирайтесь усвідомленого досвіду - і у вас все буде виходити, незважаючи на Індивідуальну конституцію, вік і хвороби".

    - Вибравши певну оздоровчу систему, дотримуйтесь її, не переключайтесь із однієї системи оздоровлення на іншу. - Систематичне виконання оздоровчих технологій - це запорука успіху індивідуальної оздоровчої системи. Не припускайте навіть тимчасового невиконання оздоровчих технологій. - Будь-яке навантаження оздоровчих технологій треба підвищувати поступово. Це стосується фізичних і дихальних вправ, загартувальних процедур, змін у харчуванні тощо. - Ніколи, ні за яких ситуацій не конфліктуйте. Це не вимагає від вас великих вольових зусиль, однак буде сприяти покращанню духовного здоров'я. - Підбирайте та модифікуйте оздоровчі технології з урахуванням екологічного стану навколишнього середовища регіону вашого проживання. Не можна бігати, займатися фізичними вправами, збирати ягоди і трави поблизу доріг і екологічно забруднених зон.

І останнє, пам'ятайте одинадцяту заповідь П. К. Іванова: "Думок не відділяй від справи. Прочитав - добре, але найголовніше - справи!"

Похожие статьи




ПОРАДИ З РОЗРОБКИ ТА ВИКОНАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ОЗДОРОВЧОЇ СИСТЕМИ - Оздоровчі системи фізкультури для школярів

Предыдущая | Следующая