Чинники ризику в туризмі - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Відправляючись у подорож, турист зіштовхується з низкою проблем, що при збігові обставин можуть призвести до несприятливих наслідків для його здоров'я і майна, зробити туристичну поїздку неможливою або негативно вплинути на туристичне враження.

Турист постійно перебуває під впливом обставин підвищеної небезпеки в незнайомому довкіллі, яке відмінне від звичайного довкілля його проживання. Він не знає досконало звичаїв, мови, традицій, типових побутових небезпек, не має імунітету до хвороб, поширених у цій місцевості тощо. У проектуванні туру і туристичних послуг потрібно уважно вивчити усі можливі чинники ризику та їхні джерела, дослідити можливість і ймовірність вияву джерела на небезпечному для людині рівні, схильність людини до впливу джерел небезпеки і передбачити комплекс заходів для захисту здоров'я і життя туриста та його майна.

Шкідливі чинники (чинники ризику) у туризмі можна класифікувати так:

    - небезпека травмування; - вплив довкілля; - пожежонебезпека; - біологічні впливи; - психофізіологічні навантаження; - небезпека випромінювань; - хімічні впливи; - етап перевезення; - підвищена запиленість і загазованість; - специфічні чинники ризику; - інші чинники.

Різні несприятливі чинники мають різноманітну ймовірність настання та інтенсивність впливу і важкість наслідків.

Похожие статьи




Чинники ризику в туризмі - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Предыдущая | Следующая