Ват Пхо(або храм Лежачого Будди) - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Ват Пхо(або храм Лежачого Будди)- буддиський храм в центрі Бангкока. Розміщений на острові Раттанакосин поруч із Великим Палацом. Відомий тим, що тут зародилося мистецтво китайського масажу. Ват Пхо - старійший храм Бангкоку, побудований в 12 столітті. Тут в 1782 році генерал Чакрі проголосив себе королем Рамою І і заснував нову династію правитилів Таїланду. Найбільшу славу храму приніс образ Будди в очікуванні досягнення нірвани. Її довжина сягає 46 метрів, а висота - 15 метрів. Ступні статуї вкриті 108 перламутровими орнаментами, що передають індивідуальні риси самого Будди. Стіни самого храму покриті картинами, що розказують про життя семи видатних учнів Будди. Балюстрада оздоблена мраморними барильєфами, відтворюють сцени із "Рамаяни".Всього на території монастиря знаходиться 4 зали зібрань і95 ступ, а також галерея із 400 статуями Будди. На території монастиря знаходяться кам'яні статуї із зображенням бородатих істот в капелюхах, привезені сюди із Китаю в 19 ст. Вони виконують роль охоронців храму. Міфи і факти

Історія храму Ват ПХО починається з XII століття, коли тут вперше був побудований монастир. У 1782 році король Таїланду Рама I наказав розширити середньовічної монастир і побудувати величезну ступу висотою 41 м. Наступні правителі вносили свої зміни у вигляд комплексу, добудовуючи нові ступи. Сьогодні на території монастиря знаходиться 95 ступ.

Але самою вражаючою пам'яткою Ват ПХО, безсумнівно, є статуя лежачого Будди. Це величезна позолочена статуя 46 метрів в довжину і 15 метрів у висоту, прикрашена перламутром, перлами і зображує піднесення Будди в нірвану. Повністю будівля так і називається - Храм Будди, що очікує досягнення нірвани ("Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn"). Ступні статуї покриті 108-ю перламутровими орнаментами, які передають риси самого Будди.

Що подивитися

Весь комплекс займає площу більше 80000 кв. м. і є одним з найбільших храмів Таїланду. Обійшовши послідовно древній монастир, ви побачите 1000 зображень Будди. Туристам, обмеженим у часі, раджу відвідати чудову галерею в північній частині монастиря, де зберігаються 400 статуй Будди з бронзи (тільки на цей зал ви витратите цілий день). Охороняють храм бородаті статуї біля входу, привезені з Китаю.

Після насиченого і тривалого огляду визначних пам'яток комплексу, можна тут же замовити традиційний тайський масаж. Ват ПХО відомий як перший університет розвитку традиційної тайської медицини Таїланду і школа "королівського" тайського масажу, і сьогодні залишається важливим центром традиційного масажу. В основу вчення школи лягли стародавні кам'яні таблички знаменитого доктора Ват ПХО, який описав 72000 енергетичних меридіанів і акупунктурних точок людини. Храмова споруда ділиться на дві частини: одна половина молитовня і туристична, друга закрита для відвідувань, там навчаються ченці-студенти. Масаж може замовити кожен турист.

У сусідньому комплексі Королівського палацу знаходиться знаменита статуя Смарагдового Будди. А недалеко від Бангкока, в Чіанг Рай, є незвичайне сучасна споруда - білий храм Ват Ронг Кхун.

Похожие статьи




Ват Пхо(або храм Лежачого Будди) - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Предыдущая | Следующая