Формальності безпеки в Таїланді - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Тероризм і кримінал

У Таїланді високий рівень терористичної небезпеки. Місцева влада неодноразово попереджали про можливість вибухів у символічні дати і в свята. Найбільшій загрозі піддаються Бангкок і південні провінції. До найбільш вразливим для проведення терактів місць відносяться посольства, торговельні центри, ринки, банки, клуби, готелі, ресторани, бари, нічні клуби, школи, місця відправлення культу, місця проведення заходів на відкритому повітрі. Громадські будівлі, громадський транспорт, аеропорти і морські порти також є потенційними цілями для терористів.

Рекомендується утриматися від поїздок в південні провінції Таїланду Яла, Паттані, Наратхіват і Сонгхла через високий рівень насильства в цих регіонах. В останні роки майже щодня в цих провінціях відбуваються напади, вбивства і вибухи.

З січня 2004 року там було вбито більше 4000 чоловік і багато, у тому числі іноземці, отримали поранення.

Якщо ви все-таки вирішили побувати в південних провінціях, ви повинні вжити відповідних заходів особистої безпеки на місці.

Також рекомендується проявляти високу ступінь обережності в Таїланді у зв'язку з можливістю цивільних хвилювань, оскільки політична ситуація в Таїланді залишається непередбачуваною.

Насильницькі злочини щодо іноземців в Таїланді відносно рідкісні. Тим не менш, останнім часом спостерігається сплеск насильницьких злочинів проти туристів. Наприклад, кілька подорожуючих поодинці туристів були вбиті на південних островах Пхукет і Самуї.

Дрібні злочину є досить поширеним явищем. Гроші та паспорта крадуть з номерів (зокрема, у дешевих готелях та гуртожитках) та з сумок у громадському транспорті (в тому числі в автобусах, особливо між Бангкоком і Сурат Тані). Туристів також обкрадають, підрізаючи бритвами їх сумки або кишені і дістаючи вміст. Ви повинні бути особливо обережними на багатолюдних ринках, туристичні об'єкти, в автобусах і на станціях поїздів. Поліція в ряді районів нерідко відмовляє у прийнятті заяви про крадіжку у іноземця, посилаючи його в центральний офіс.

Часто туристи стикаються з аферами з прокатом мотоцикла, водних лиж, або орендою автомобіля. Багато компаній з прокату вимагають паспорт в якості застави. Якщо при поверненні взятої в прокат речі на ній є пошкодження (дійсні або уявні, вигадані працівниками прокату), компанія часто не вертає паспорт, поки ви не заплатите за шкоду. Бувають випадки, коли виставляються непомірні суми за нібито завдану шкоду, навіть тоді, коли орендар не заподіював видимих ??пошкоджень взятої в оренду речі. З цієї причини ви повинні бути обережні з орендованими речами, а також намагатися не використовувати ваш паспорт в якості застави. Ви повинні вивчити автомобіль або мотоцикл і відзначити всі існуючі пошкодження перед початком його використання.

Багато мандрівники стають жертвами шахрайства людей, що рекомендують або пропонують різні товари або послуги, найчастіше ювелірні вироби або дорогоцінні камені. Зазвичай це виглядає так. Дружньо налаштований незнайомець пропонує відвідування храму, який, за його словами, відкритий для туристів тільки один день в році; незнайомець згадує мимохідь про спеціальні аукціони з продажу рідкісних перлин. У храмі інший незнайомець - іноді це буває іноземець - залучає вас в розмову і також згадує "спеціальні" розпродажу перлів. Ви погоджуєтеся зайти в магазин, що торгує перлами, і скоро даєте себе вмовити купити "скарби" за ціною, нібито в рази меншою, ніж їх ринкова вартість в Росії чи в інших країнах. Природно, що насправді куплені вами коштовності нічого не варті.

Карткові ігри є ще одним способом виманити гроші з мандрівників. Дружньо налаштований незнайомець знайомиться на вулиці з туристом, зав'язує розмову, а потім пропонує зайти в будинок або на квартиру відзначити знайомство. Що зайшов туди ж друг або родич запросив вас незнайомця пропонує пограти невеликими ставками в карти. Ну а далі все залежить від уміння туриста вчасно зупинитися. Поліція у випадку великого програшу не буде вживати ніяких дій, оскільки азартні ігри є в Таїланді незаконними.

Інші поширені дрібні шахрайства відбуваються за схемою, коли водії таксі, працівники готелю або офіціантки пропонують туристу екскурсію по місту, під час якої ви "випадково" натикаєтеся на розпродаж тканин, ювелірних чи ремісничих виробів. Тому рекомендується ігнорувати всі пропозиції допомоги з проведення екскурсій або огляду визначних пам'яток від сторонніх - вони незмінно візьмуть комісію від ваших покупок.

Хоча більшість барів та розважальних центрів працює чесно, деякі, особливо в туристичних районах, таких, як, наприклад, Патпонг в Бангкоку, час від часу намагаються стягувати непомірні суми за напої або їжу. Якщо ви потрапили в таку ситуацію, рекомендується відмовитися від спроб вирішити проблему самостійно, Заплатити необхідну суму, а потім шукати представника туристичної поліції (з ними можна зв'язатися, зателефонувавши за номером 1155).

Майте на увазі, що у випадках незначного пошкодження майна та вчинення дрібних правопорушень ситуація в Таїланді часто вирішуються шляхом неофіційного арбітражу. Багато тайці воліють цей механізм, оскільки він дозволяє уникнути юридичних формальностей, а також економить час. В якості арбітра часто залучають поліцейського. Цей процес може здатися дивним для мандрівника, однак це традиційний спосіб врегулювання дрібних суперечок в Таїланді.

Похожие статьи




Формальності безпеки в Таїланді - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Предыдущая | Следующая