Вплив довкілля - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Техногенні аварії та стихійні лиха

Сезон дощів на більшій частині Таїланду буває з травня по жовтень, сезон дощів на острові Самуї і на південному сході тайського півострова триває з листопада по березень. Сильні бурі, які пройшли в цих краях у березні 2011 року, завдали великої шкоди. У зазначений період слід дотримуватися обережності, дотримуватися інструкцій місцевої влади і відстежувати повідомлення про погоду.

Таїланд знаходиться в зоні помірної сейсмічної активності. Так, 24 березня 2011 землетрус силою в 6,8 бала стався на кордоні Таїланду і Бірми.

Безпека дорожнього руху

Дорожній рух у Таїланді лівосторонній. У столиці - місті Бангкоку - рух дуже інтенсивне, тому рекомендується бути уважним на переходах, навіть перетинаючи вулицю на зелене світло світлофора. Де це можливо, перетинайте вулицю по пішохідних мостах.

У Таїланді часті ДТП за участю мотоциклів. Аварійність на дорогах Таїланду збільшується в період свят (наприклад, під час святкування тайського Нового року), коли щільність руху зростає, а кількість споживаного алкоголю збільшується.

Правила дорожнього руху на дорогах Таїланду часто не виконуються; багато машин не дотримуються швидкісного режиму, водії іноді сідають за кермо напідпитку. Серйозні аварії, в які нерідко потрапляють автобуси (особливо вночі), іноді призводять до смертельного результату для пасажирів.

Перевантаженість доріг і брак машин швидкої допомоги може ускладнити отримання своєчасної медичної допомоги жертвам нещасних випадків.

Турбота про здоров'я

Швидка медична допомога.

Для пиття і чищення зубів рекомендується використовувати тільки бутильовану або кип'ячену воду. Непастеризоване молоко повинно обов'язково кип'ятіть. Остерігайтеся молочних продуктів, які можуть бути приготовані з сирого молока. Їжте тільки що приготовані м'ясні та рибні страви (а не розігріті).

Якість медичної допомоги в містах Таїланду знаходиться в цілому на досить високому рівні (особливо в Бангкоку, Чіанг Май, Патайї). У більшості великих міст в Таїланді є клініки, призначені спеціально для туристів. Ці клініки, як правило, дорожче, ніж місцеві медичні установи, але і рівень обслуговування в них більш високий. Медичне обслуговування доступно і в сільських районах, але персонал там не володіє іноземними мовами, та й якість лікування буде гірше.

Приватні лікарні зазвичай вимагають страховку або передоплату перед початком лікування. Ціни в лікарнях можуть бути дуже високими.

У Таїланді існує ризик захворіти на малярію або лихоманкою, особливо в сільських районах країни.

Рівень поширеності ВІЛ-інфекції в Таїланді є досить високим: близько 1,3% дорослого населення країни (більше 520 000 чоловік) ВІЛ-інфіковано. ВІЛ процвітає серед повій, особливо в Бангкоку і Чіангмае.

Небезпека травмування

Небезпека травмування може виникнути в результаті переміщення механізмів і предметів, тіл, складного рельєфу місцевості, переміщення гірських порід (каменепадів, селів, лавин), несприятливих ергономічних характеристик туристського спорядження й інвентарю, що спричиняють травми (незручне взуття - потертості шкірних покривів у туристів тощо), небезпечних атмосферних та інших природних явищ.

Небезпеку травмування можна знизити:

    - захисними пристроями й огородженнями рухомих механізмів, предметів, небезпечних ділянок території (підйомників, канатних доріг, ділянок осипів у горах, біля водоймищ, гірськолижних трас тощо); - використанням засобів індивідуального захисту (страхувальних мотузок, обв'язок при перетинанні складних ділянок туристського маршруту, головних шоломів, льодорубів, "карабінів" та іншого страхувального спорядження); - дотриманням ергономічних вимог до туристського спорядження й інвентарю; - дотриманням вимог будівельних норм, правил до житлових і громадських будинків, вимог відповідних нормативних документів до технічного стану транспортних засобів, що використовуються для перевезень туристів (екскурсійних автобусів, плавзасобів тощо); - попереджувальним інформуванням туристів про чинники ризику і заходи із запобігання травмам. Туристи повинні бути інформовані про те, як уникнути можливих травм, яких заходів вжити і що зробити у випадку одержання травми.

Похожие статьи




Вплив довкілля - Основні екскурсійні об'єкти та маршрути в Таїланді

Предыдущая | Следующая