Висновок - Оздоровчі системи фізкультури для школярів

Оздоровча система (ОС) - це комплекс вправ і методів, спрямованих на поліпшення стану здоров'я, забезпечення нормального розвитку й активного способу життя.

Системи оздоровлення використовуються людиною для вирішення певного кола проблем зі здоров'ям. Одним із сильнодіючих методів оздоровлення є моржування. Воно сприяє підвищенню опірності організму до різних холодових, психічних та фізичних навантажень. Застосовувати цей метод під час загартовування і оздоровлення організму потрібно обережно, суворо дотримуючись рекомендацій спеціалістів.

У молодому організмі, що росте, кількість непотрібних йому речовин (шлаків) незначна. Проте з віком за нездорового способу життя їхня кількість збільшується, що негативно позначається на здоров і людини.

Мета оздоровчого голодування -- звільнити організм від шлаків, які накопичились у ньому внаслідок неправильного харчування або перевищення норми споживання продуктів, і водночас мобілізувати захисні сили організму.

У той же час піст і голодування значно впливають на духовність людського буття. Піст і голодування -- найсильніші та найрадикальніші способи підтримання високого рівня здоров'я. Вони є величезним резервом, який слугує для продовження життя людини.

Похожие статьи




Висновок - Оздоровчі системи фізкультури для школярів

Предыдущая | Следующая