Проведення фестивалів, народних свят - Рекреаційно-туристична характеристика Володимир-Волинського району

Особисто поталанила туристам які потрапляють на загальноміські заходи. Чимало їх у районі. У березні проводиться загальноміський конкурс "Княжна Володимира". Навесні та восени відбувається чемпіонат України з футболу серед юнацьких та дитячих команд. У червні проходить кубок з риболовлі на озері Лісному. Володимирський регіональний ярмарок розгортає свої панорамні дійства у вересні та квітні. А в жовтні чекає гостей феєрверк заходів до Міжнародного дня туризму та Міжнародного дня художника. У місті проживає та творчо працює велика кількість художників, котрі беруть участь у культурно-мистецьких заходах не лише на Волині, а й за кордоном (Польща, Росія, Німеччина, Бельгія). З 1994 р. у місті працює любительське обєднання художників "Колорит" - це понад 40 професійних художників та аматорів, які популяризують сучасне мистецтво та ведуть громадську роботу.

Найбільш занятих мисливців приваблюють відпочинок з другої неділі серпня по листопад, коли відкривається сезон полювання на пернату дичину, або ж з кінця листопада до кінця січня, у сезон полювання на пушного звіра. Загальна площа мисливських угідь 39 779 тис. га, водно-болотних угідь - 2780 га.

А на рибалок чекає чарівне місце в Урочищі "Біля саду" в с. Руснів. Тут навіть проживає на вибір, відповідно до вподобань : 2 альтанки на 25 осіб, номер-люкс на 3 особи, можливість харчування (кухня традиційна), або наметове містечко. Господар О. В. Мітяєв - голова місцевої організації Українського товариства мисливців та рибалок, дасть ціні поради кожному бажаючому.

У день святого рівноапостольного князя Володимира (28 липня) ви зможете відчути неповторну атмосферу всезагального міського свята - Дня міста Володимира-Волинського і побувати на відомому далеко поза межами Волині фестивалі "Володимир" та Всеукраїнському конкурсі молодих виконавців. Відпочинок тут наповнюється особистою мелодикою, коли навіть тоненьке стебло невянучої Володимир-Волинської землі промовляє щось таємниче і загадкове, торкається серця срібними переливами роси, щоб наповнити кожну клітинку втомленого тіла силою і почуттям любові до цієї справді чарівної принади.

Традиційні загальноміські заходи:

    Ш Загальноміський конкурс краси "Княжна Володимира" (березень). Ш Міжнародний племен художників "Колорит" (червень-липень). Ш Проведення урочистого святкування Дня міста, театрального дійства "Володимирський узвіз" (липень). Ш Організація та проведення Всеукраїнського фестивалю "Володимир" (липень). Ш Всеукраїнський конкурс молодих виконавців "Володимир" (липень). Ш Заходи до Міжнародного Дня художника (жовтень). Ш Володимирський регіональний ярмарок (вересень, квітень). Ш Чемпіонат України з футболу серед дитячих, юнацьких команд (весна, осінь). Ш Кубок рибалки на озері Лісному (червень). Ш Міжнародний музичний фестиваль "Стравінський і Україна"

Похожие статьи




Проведення фестивалів, народних свят - Рекреаційно-туристична характеристика Володимир-Волинського району

Предыдущая | Следующая