Біосоціальні ресурси, Подієві ресурси, Забезпеченість суспільно історичними - рекреаційними ресурсами - Туристсько-рекреаційна характеристика Франції

Франція відома не тільки Ейфелевою баштою або модою, також тут дуже багато знаменитих на весь світ осіб. Таких як: Наполеон I Бонапарт (Napoleon I Bonaparte, Buonaparte) (15 серпня 1769, Аяччо - 5 травня 1821, острів Святої Олени) - французький державний діяч, полководець, імператор в 1804-1814 і в березні - червні 1815. (Мал.3.1) . Сирано Де Бержерак, Савіньен (Cirano de Bergerac, Savinien) (6 березня 1619-1655) - французький поет, драматург, воїн. (Мал.3.2). Шарль де Голль (Gaulle) (22 листопада 1890, Лілль 9 листопада 1970, Коломбе-ле-дез-егліз) - французький політичний і державний діяч, засновник і перший президент П'ятої республіки. (Мал.3.3). Вінсент ван Гог (30 березня 1853, Грот-зюндерт, Нідерланди - 29 липня 1890, Овер-сюр-Уаз, Францію) - відомий художник-постімпрессіоніст. (Мал.3.4).

Мал.3.1 Мал.3.2 Мал.3.3 Мал.3.4

Наполеон I Бонапарт; Сирано де Бержерак; Шарль де Голль; Вінсент Ван Гог.

Подієві ресурси

День Перемоги і День Перемир'я. З цивільних свят День Перемоги в другій світовій війні (8 травня) і День Перемир'я в першій світовій війні (11 листопада) наголошуються урочистими офіційними церемоніями.

Паризьке Аерошоу. Почавши свою історію з 1909 року, Аерошоу в Ле Бурже поблизу Парижа перетворилося на престижний захід міжнародного масштабу.

Свято музики. 21 червня - щонайдовший світловий день і Свято музики по всій Франції.

День узяття Бастілії. 14 липня на вулицях Парижа завжди весело, багатолюдно і шумно, країна відзначає своє велике національне свято. Не дивлячись на декілька скромну офіційну програму торжеств, по всьому місту - в дискотеках, барах, нічних клубах, в будинках і просто на вулицях - проходять безперервні вечірки.

Театральний фестиваль в Авіньоне в липні. У французькому Авіньоне щорічно, вже більш за півстоліття проходить театральний фестиваль - один з двох найвідоміших в світі. Містечко, відмічене в європейській історії епізодом під назвою "Авіньонськоє полонення тат", без малого весь липень зачаровується театром в різноманітних його проявах.

Забезпеченість суспільно історичними - рекреаційними ресурсами

Країна добре забеспеченна суспільно-історичними рекреаційними ресурсами. На сто квадратних кілометрів доводитися приблизно один суспільно-історичний ресурс.

Похожие статьи




Біосоціальні ресурси, Подієві ресурси, Забезпеченість суспільно історичними - рекреаційними ресурсами - Туристсько-рекреаційна характеристика Франції

Предыдущая | Следующая