Організація маршруту - Проектування круїзного маршруту

Обраний маршрут: Одеса - Стамбул - Афіни - Корфу - Іракліон - Олександрія-Хайфа-Ларнака-Одеса, наведено у табл. 3.2.

Таблиця 3.2

Обраний маршрут

Порт

Прихід

Відхід

Екскурсії

Час

Час

1

2

3

4

Одеса

-

13.00

-

Стамбул

7:00

18.30

.

Палацовий комплекс складається з безлічі павільйонів, кухні, гарему, бібліотеки, скарбниці і т. д. У ньому представлені унікальні вироби з фарфору, золота, срібла і дорогоцінних каменів, безцінна колекція стародавніх рукописів і реліквій. Блакитна Мечеть - одна з найбільших мечетей у світі, з піднімається навколо 6-ю мінаретами, і названа Блакитний мечеттю через чудову облицювання блакитними фаянсовими кахлями.

Храм Святої Софії - 4-ий у світі за величиною християнський храм, побудований в IV столітті, унікальне творіння візантійської архітектури із стародавніми фресками та візантійської мозаїкою.

Афіни

9.00

22.00

Ця оглядова екскурсія дає Вам можливість стикнутися з життям і ознайомитися з визначними пам'ятками одного з найдавніших міст світу. Це місто Олімпійської ідеї, місто мистецтва, культурний і науковий центр. Це Схід і Захід для кожного туриста. Фокус всіх важливих подій для ділових людей. Це неминуща мода для людей тонкого смаку. Фестивалі, події мистецтва, наукові симпозіуми, спортивні змагання, всякого роду розваги і торжества обирають і віддають перевагу Афіни в якості місця свого здійснення. Ваш шлях лежить повз Могили Невідомого Солдата, Парламенту, найдавнішого будівлі Національної Академії, Афінського університету і Національної бібліотеки.

Ви пройдете повз Візантійського і Військового музеїв. За бажанням зможете відвідати їх самостійно. Потім Акрополь - "перлина" давньої столиці, велично підноситься над містом. Акрополь - це не виразність словами враження. Величний парадний вхід Пропілеї являє собою центральний коридор з крилами на північ і на південь, минувши який, Ви потрапите до вінчає Акрополь храму Парфенон, присвяченому покровительці міста Афіні. Ви відвідаєте музей Акрополя, експонати якого розповідають про історію священного місця. Прямо під Акрополем розташований старовинний район Плака - справжня скарбниця, що складається з традиційних таверн, мальовничих церков, магазинчиків з сувенірами. Екскурсія закінчується о 13 годині. Автобус доставить Вас в готель або в будь-яку таверну, в якій Ви вирішите пообідати.

Корфу

17.00

16.00

Корфу - найпівнічніших з грецьких островів Іонічного моря Греції. Довжина острова Корфу - 60 км, ширина - від 4 до 30 км, протяжність берегової лінії становить 217 км. Неповторний ландшафт острова поєднує гори і рівнини, відокремлені бухти і протяжних пляжі, пам'ятники сучасної і старовинної архітектури. Природа на острові Корфу розкішна: зарості дивовижних кипарисів, акацій, платанів. Традиційні свята і карнавали, виступи відомих артистів, концерти, шоу, доступні для всіх дискотеки, нічні бари, таверни, клуби, казино, аквапарк, спортивні змагання, маса розваг на морі, морські подорожі чекають вас на Корфу. Багатобарвне море, золоті пляжі, затишні бухти, затоки, живописні рибальські села, гостинний народ - все це додає неповторний колорит відпочинку на Корфу. Відразу звертають на себе увагу "талісман" міста, монастир "Влахерна", і поруч острівець Пондіконісі, дві потужні венеціанські фортеці, між якими середньовічне місто. Його вузькі вулички "кандуня" з навислими балконами в кольорах.

Особливий інтерес представляють палац Ахилліо, що знаходиться в містечку Гастурі, з його воістину чарівним парком, пагорб Белла Віста і містечко Палеокастрице, середньовічні фортеці в Гардікі, Касіопеї і Ангелокастро, острівець Віде. На острові Корфу понад 800 церков і монастирів. Кращі з них ви побачите під час оглядових екскурсій по Корфу.

Оглядова екскурсія по острову Корфу. Палеокастрице-Палац Ахіллео. Екскурсія в місто Керкіра і Катер "Каліпсо Стар". Велика оглядова екскурсія. Кассіопеї-Сидарі-Ахараві-Рода (екскурсія на північ острова Корфу).

Іракліон

10:00

21.00

Іракліон - найбільша область острова Кріт, площею близько 2500 кв. км. і населенням більше 250 тисяч чоловік. Адміністративний центр області, а також столиця острова - місто Іракліон. Далі ви можете відвідати церкву Св. Катерини і Музей ікон, що знаходиться в ній. Також неподалік знаходиться великий собор Св. Мінаса. Трохи нижче по вулиці 25 серпня перебуває Лоджія - двоповерхова будівля у стилі ренесанс.

Праворуч від будівлі Лоджії знаходиться пішохідна вулиця Дедала, яка веде до Археологічному музею. Тут знаходяться численні ресторани, ювелірні та сувенірні лавки. Між площею Львів і площею Свободи щодня крім неділі в 1-ій половині дня працює ринок, де також можна купити сувеніри. Кносс - розташований в 5 км від центру Іракліона. Кожні 20 хвилин туди відходить автобус № 2 з центру міста. Відвідати його можна щодня з 8.00 ранку до 19.00. в неділю вхід вільний. Для відвідування палацу вам знадобиться 1,5 - 2 години.

Олександрія

16.00

15.30

Назва цього найдавнішого міста походить від імені його засновника - великого полководця Олександра Македонського. В античному світі Олександрія була одним з найбільших центрів торгівлі та культури, її населяв практично один мільйон жителів. Саме в ній у давнину був побудований Фароський маяк (названий на ім'я острова Фарос, розташованого навпроти міста), що вважався одним з семи чудес світу. Основними історичними пам'ятками міста є мечеть Абу ель-Аббаса (побудована в 18 столітті, найбільша в місті), катакомби Ком ель-Шукафа (побудовані з трьох ярусів у скелях), фортецю Кайт-Бей, і Греко-римський музей.

Хайфа

7.00

22.00

Хайфа - північна столиця Ізраїлю, розташована на відрогах гори Кармель уздовж Середземного моря. П'ятикілометровий пляжі - одні з самих чистих і гарних в Ізраїлі, зелень парку Кармель - найбільшого парку країни, надають безліч можливостей для відпочинку та розваг. Прекрасні види, що відкриваються з будь-якої точки міста на затоку і Галілейські гори. Сонячний захід і нічні вогні, що відбиваються в затоці. Все це Хайфа! В останні роки Хайфа перетворилася у важливий туристичний центр. Вдале розташування Хайфи дозволяє легко і швидко дістатися до найцікавіших пам'яток Акко, Західної Галілеї, друзьких сіл, Назарету, району Карміеля, що славиться також своїми винними заводами і льохами; Кейсарії. З Хайфського аеропорту лежить найкоротший шлях до Йорданії, Туреччини, на Кіпр і грецькі острови. У Хайфі розташований морський порт. Північна столиця Ізраїлю, розташована на відрогах гори Кармель вздовж берегів Середземного моря в останні роки Хайфа перетворилася у важливий туристичний центр. Тут Ви можете знайти види відпочинку, які підходять для всієї сім'ї: музеї та галереї, міський театр, кінотеатри, спорт. комплекси, численні ресторани, кафе і паби, вуличні вистави та виставки, прогулянки по алеях і на лоні природи. Торгові центри Хайфи (кеньени), що поєднують численні магазини, ресторани, кафе, луна-парки, - створюють справжнє свято покупок і задоволення. Хайфа по праву вважається одним з найкрасивіших міст світу. Колись її обрали французькі ченці, щоб побудувати тут монастир і назвали себе на честь гори "кармелітами". У вівтарі їх церкви знаходиться знаменита печера Іллі-пророка. Послідовники Баха.

Улли - засновника бахайськой віри - розбили тут розкішний Персидський сад і звели свій Храм. У Хайфі знайшли притулок і відкололися від ісламу Ахмедом, їх незвичайна біла мечеть з двома мінаретами височіє на горі Кармель. Тут Ви побачите церкви всіх християнських конфесій, навіть російську. У Хайфі багато промислових підприємств, це місто-порт, але і місто студентів, які навчаються в університеті і в Техніон (політехнічному інституті). У місті багато цікавих і незвичайних музеїв, а для любителів пішохідних прогулянок прокладено 4 маршрути з указателямі. Где б Ви не зупинилися в Хайфі, перед Вами відкриється панорама дивовижної краси. Хайфа молодше древніх міст Ізраїлю (заснована в римську епоху), але в точності повторює їхню долю. В кінці ХIX - го століття це була невелика і бідна арабська село. До 1905 року це бідний, зубожілий містечко з населенням 10.000 чоловік. Розвиток міста почався за часів британського мандата з будівлі глибоководного порту для прийому великотоннажних суден, так-як порт Акко перестав відповідати сучасним вимогам через неможливість брати такі судна. Будівництво порту почалося в 1929 році і було завершено у 1933. І до середини 30 - их років населення міста становило вже 100.000 жителів. Наявність порту спричинило розширення мережі залізниць c Хайфою - вузловим центром, і розвиток промисловості, як суднобудівної (судноремонтної), так і металообробної. До утворення держави Ізраїль Хайфа була великим промисловим містом-портом. Вобще Хайфа все більше ставала схожа на європейські великих портових міст Середземномор'я. Такий Хайфа залишилася і до сьогоднішнього дня.

Ларнака

10.00

23.30

Історична назва міста Китіон і в давнину його населяли мікенці, з часом Ларнака стає все більш важливим торговим центром острова Кіпр. будівлі, декілька переробних підприємств і найпрекрасніша по красі набережна.

Пальмовим гаєм. Крім звичайного курортного відпочинку, тут створені всі умови і для любителів активних розваг, у тому числі дайвінг, морські круїзи, піші та велосипедні екскурсії, польоти на параплані і так далі. Любителям місцевої кухні завжди знайдеться щось новеньке у величезній кількості ресторанів, барів, таверн і кафе. Практично щодня міська влада проходять різного роду свята, театральні та циркові вистави. Ларнака - географічний центр Кіпру, тому звідси дуже зручно виїжджати на оглядові екскурсії в інші регіони країни. Якщо побачите готель, стіни якої є сендвіч панелі, не дивуйтеся, житло тут пропонується туристам на будь-який смак і гаманець. Ви зможете відвідати самостійно старовинний форт (1951 м) і набережній фінікових пальм (Фіникудес). Зараз у фортеці розташований виставковий зал із знахідками з древнього Китиона та інших районів острова.

Одеса

9:00

-

-

Є 8 портів, відстань між ними (табл.1) розглянуті як матриця C = (cij), ij = (1... n). В табл. 3.3. кожному порту призначено номер від одиниці до восьми.

Таблиця 3.3

Відстань між портами ліниій

Порти відходу

Порти заходу

Одеса

Стамбул

Афіни

Іракліон

Корфу

Олександрія

Хайфа

Ларнака

Одеса (1)

-

342

697

821

1024

1077

1184

1068

Стамбул (2)

342

-

353

477

682

733

840

749

Афіни (3)

697

353

-

173

378

518

642

548

Іракліон (4)

821

477

173

-

385

366

612

443

Корфу (5)

1024

682

378

385

-

721

893

816

Олександрія (6)

1077

733

518

366

721

-

285

296

Хайфа (7)

1184

840

642

612

893

285

-

143

Ларнака (8)

1068

749

548

443

816

296

143

-

Вважаючи, що кожне значення cij є відстанями між вихідним портом i і портом заходу j, їх величини не можуть мати негативне значення, тому cij 0,. У загальному випадку cij cji (наприклад коли cji є вартість проїзду з міста j в місто i, яке не дорівнює переїзду з міста i в місто j).

Таке завдання вважається несиметричною. З огляду на особливості роботи морського транспорту та географічне розташування портів круїзу, наше завдання має симетричний характер, тобто cij = cji.

Треба знайти найкоротший замкнутий маршрут, що проходить через кожен порт тільки один раз з поверненням у перший базовий порт і який мінімізує сумарну пройдене відстань.

Математична постановка задачі може бути представлена ?у наступному вигляді:

; (3.2.)

(3.3.)

; Xij (3.4.)

Визначення. Матриця С називається наведеною, якщо всі її елементи невід'ємні, а кожен рядок і стовпець містить хоча б один нуль. Крок 1 - приведення за термінами. По кожному рядку і знайдемо найменший елемент min Cij = ai. Тоді при переході до наведеної матриці. Ця операція вимагає, на наш погляд, пояснень. Здавалося б логічним. виключати найбіліший відстань згідно з умовами постанови завдання, але в такому разі всі інші елементи рядки будуть мати негативні значення, що порушує обмеження (4).

Вибрані значення aI відображаються в заключному стовпці наведеної матриці табл. 3.4.

Крок 2. У кожному стовпці j, який не має нульових елементів знаходимо найменше значення Cij = bj, яке відображаємо в заключній рядку bj наведеної матриці, табл. 3.4.

Результати першого кроку відображені в табл. 3.4.

Візьмемо як довільний маршрут:

X0 = (1,2);(2,3);(3,4);(4,5);(5,6);(6,7);(7,8);(8,1)

Тоді F(X0) = 342 + 353 + 173 + 385 + 721 + 285 + 143 + 1068 = 3470

Для визначення нижньої межі великої кількості скористаємося операцією редукції або приведення матриці по рядках, для чого необхідно в кожному рядку матриці D знайти мінімальний елемент. di = min(j) dij

Потім відняти його від елементів даного рядка.

Таблиця 3.4

Матриця

I j

1

2

3

4

5

6

7

8

AI

1

-

0

355

479

682

735

842

726

342

2

0

-

11

135

340

391

498

407

342

3

524

180

-

0

205

345

469

375

173

4

648

304

0

-

212

193

439

270

173

5

646

304

0

7

-

343

515

438

378

6

792

448

233

81

436

-

0

11

285

7

1041

697

499

469

750

142

-

0

143

8

925

606

405

300

673

153

0

-

143

Потім такуж операцію проводимо по стовпцям (табл. 3.5.): dJ = min(i) dIj

Таблиця 3.5

I j

1

2

3

4

5

6

7

8

AI

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

-

0

355

479

682

735

842

726

342

2

0

-

11

135

340

391

498

407

342

3

524

180-

-

0-

205

345

469

375

173

4

648

304

0

-

212-

193

439

270

173

5

646

304

0

7

-

343-

515

438

378

6

792

448

233

81

436

-

0

11

285

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7

1041

697

499

469

750

142

-

0

143

8

925

606

405

300

673

153

0

-

143

BJ

0

0

0

0

205

142

0

0

1979

Після віднімання мінімальних елементів отримуємо повністю зредуковану матрицю (табл. 3.6.):

Таблиця 3.6

Зредукована матриця

I j

1

2

3

4

5

6

7

8

1

-

0

355

479

477

593

842

726

2

0

-

11

135

135

249

498

407

3

524

180

-

0

0

203

469

375

4

648

304

0

-

7

51

439

270

5

646

304

0

7

-

201

515

438

6

792

448

233

81

231

-

0

11

7

1041

697

499

469

545

0

-

0

8

925

606

405

300

468

11

0

-

S = 342+342+173+173+378+285+143+143+0+0+0+0+205+142+0+0 = 2326

Визначаємо ребро галуження.

Найбільша сума констант приведення дорівнює (355 + 180) = 535 для ребра (1,2), отже, множина розбивається на дві підмножини (1,2) і (1*, 2*).

Нижня межа гамильтонових циклів цієї підмножини:

H(1*,2*) = 2326 + 535 = 2861

Виключення ребра (1,2) проводимо шляхом заміни елементу d12 = 0 на M, після чого здійснюємо чергове приведення матриці відстаней для підмножини (1*,2*), що утворилася, в результаті отримаємо зредуковану матрицю. Включення ребра (1,2) проводиться шляхом виключення усіх елементів 1ой рядка і 2-го стовпця, в якій елемент d21 замінюваний на М, для виключення утворення негамильтонова циклу. Нижня межа підмножини (1,2) рівна:

H(1,2) = 2326 + 535 = 2861 < 2861

Оскільки нижня межа цієї підмножини (1,2) менша, ніж підмножини (1*, 2*), те ребро (1,2) включаємо в маршрут. Визначаємо ребро галуження.

Після операції приведення скорочена матриця матиме вигляд (табл. 3.7.):

Таблиця 3.7

Скорочена матриця

I j

1

4

5

Di

3

-

0

0

0

5

0

7

-

0

8

0

21

189

0

Dj

0

0

0

0

Нижня межа підмножини (4,6) рівна:

H(4,6) = 2886 + 0 = 2886 < 3038;

Щоб виключити підцикли, заборонимо наступні переходи: (3,1) (8,6) (8,4). Оскільки нижня межа цієї підмножини (4,6) менша, ніж підмножини (4*, 6*), те ребро (4,6) включаємо в маршрут. Після операції приведення скорочена матриця матиме вигляд (табл. 3.8.):

Таблиця 3.8

Скорочена матриця

I j

1

4

Di

5

0

7

0

8

0

-

0

Dj

0

7

7

Нижня межа підмножини (3,5) рівна:

H(3,5) = 2886 + 7 = 2893 < 3075;

Оскільки нижня межа цієї підмножини (3,5) менша, ніж підмножини (3*, 5*), те ребро (3,5) включаємо в маршрут. Відповідно до цієї матриці включаємо в гамильтонов маршрут ребра (5,4) і (8,1).

В результаті по дереву галужень гамильтонов цикл утворюють ребра:

(1,2), (2,3), (3,5), (5,4), (4,6), (6,7), (7,8), (8,1),

Довжина маршруту рівна F(Mk) = 3320.

схема 1 маршруту

Рис. 3.3 Схема 1 маршруту

схема 2 маршруту

Рис. 3.4 Схема 2 маршруту

Таблиця 3.9

Пасажиропотік

Одеса

Стамбул

Афіни

Іракліон

Корфу

Олександрія

Хайфа

Ларнака

Відпр. пас.

Відпр. Порожніх місць

Загалом

Одеса

-17

54

92

31

33

17

28

25

297

0

297

Стамбул

30

+4

46

49

59

91

32

15

322

4

326

Афіни

50

61

-14

72

33

48

19

37

320

0

320

Іракліон

42

16

33

+17

31

65

61

36

284

17

301

Корфу

32

21

47

13

+1

29

77

94

313

1

314

Олександрія

20

67

34

49

59

+27

28

42

299

27

326

Хайфа

61

42

23

48

44

54

-33

58

330

0

330

Ларнака

45

65

31

39

55

22

52

-2

309

0

309

Прибуло

Пасажирів

280

326

306

301

314

326

297

307

2474

Прибуло пор. місць

17

0

14

0

0

0

33

2

66

Загалом

297

326

320

301

314

326

330

309

2540

По результатах косої таблиці будуємо діаграму пасажиропотоків:

Рис. 3.5 Діаграма пасажиропотоків

1. Об'єм перевезень, пас.:

УNП = УNПас + УNПор, (3.5.)

Де УNПас - кількість перевезених пасажирів;

УNПор - кількість перевезених порожніх місць.

УNП = 2474 + 66 = 2540 пас.

2. Вантажоообіг, пас-миль:

УNПl = УNПli, (3.6.)

Де NПli - пасажирообіг кожного i-го участку схеми лінії.

УNПl=297*342+322*353+320*378+284*385+313*366+299*285+330*143+1068*

    *309 = 1022515 пас-миль. 3. Середня дальність перевезень, миль:

L = УNПl /УNП (3.7.)

L = 1022515/2540 = 403 миль.

4. потрібний тонаж, пас-місць:

УWП = NMax, (3.8.)

Де NMax - максимальний пасажиропотік,

УWП = 330 пас-місць.

5. Протяжність лінії, миль:

L = УlI, (3.9.) де lI - протяжність кожного i-го участку схеми.

L = 342 + 353 + 378 + 385 + 366 + 285 + 143+1068 = 3320 миль

6. Технічна работа:

РТех = УWП - L, (3.10.)

РТех = 330*3320 = 1 095 600

7. Коефіціент використання пасажироємності судна:

Б = УNПl /РТех (3.11.)

Б = 1022515/1095600 = 0,93

8. Коефіцієнт змінності

В = L/l, (3.12.)

В = 3320/403 = 8,2

Таблица 3.10

Параметри лінії

Позначення

Схема 1

Схема 2

Об'єм перевезень

УNП, пас.

2540

2540

Вантажообіг

УNПl, пас-миль

1 022 515

1 431 589

Середня дальність перевезень

L, миль

403

421

Потрібний тоннаж

УWП, пас-місць

330

330

Протяжність лінії

L, миль

3320

3320

Технічна робота

РТех

1 095 600

1 683 281

Коефіцієнт використання пасажироємності судна

Б

0,93

0,86

Коефіцієнт змінності

В

8,2

7,89

Параметри лінії

В якості розрахункової приймаємо ту схему руху, на якій отримано мінімум технічної роботи, тобто схему 1.

Розрахунок експлуатаційних показників роботи судів на перевезеннях пасажирів за обраною схемою.

Вихідні дані:

Характеристика судна:

    - пасажироємність P - 336 місць; - технічна швидкість судна - 18 вузлів.

Визначимо ходовий час по ділянках та за круговий рейс.

Ходовий час:

, (3.13.)

Де L - відстань по схемі, миль;

(3.14.)

V - технічна швидкість судна, вузл.;

K - коефіцієнт реалізації технічної швидкості (0,98).

Вузл.

Діб.

Тривалість кругового рейсу, доба:

(3.15.) 188 + 136,8 = 324,8 годин = 13,5 діб.

Кількість рейсів за експлуатаційний період (6 місяців весна-літо):

(3.16.)

Де TЭ - експлуатаційний період роботи судна, за півроку;

Рейсів.

Провізна здатність судна за експлутаційний період:

(3.17.)

ПР = б*в*P (3.18.)

ПР = 0,93*8,2*336=2 562 пас. за рейс

Пас. за 6 місяців

Необхідна кількість суден за 6 місяців:

(3.19.)

Судно.

Круїзний маршрут екскурсія комфортабельність

Похожие статьи




Організація маршруту - Проектування круїзного маршруту

Предыдущая | Следующая