Загальні відомості про легку атлетику - Легка атлетика у системі фізичного виховання

Легка атлетика - один з основних масових видів спорту - посідає гідне місце в системі фізичного виховання. Завдяки своїй різноманітності й загальнодоступності вона має велике прикладне значення. Входить до програм уроків з фізичного виховання в школах та вузах.

Методична розробка стилю висвітлює питання техніки і методики проведення уроків з легкої атлетики. З багатьох причин під час вивчення і вдосконалення рухів у студентів виникають помилки або недоліки, які гальмують поліпшення результатів. Тому в методичній розробці матеріал викладено так, що поряд з вивченням певних прийомів викладач міг ознайомитися зі методами виправлення типових хиб.

Досвід роботи дозволив об'єднати загальні педагогічні положення в типову схему навчання техніку легкоатлетичних вправ, поділену на кілька етапів.

Успіх навчання залежить від правильної постановки його на основі педагогічних принципів;

    - свідомого і активного ставлення студента до завдання на кожному етапі вивчення вправ; - послідовності викладу навчального матеріалу, від простого до складного, при систематичному відвідування занять; - всебічності що передбачає поряд з фізичними якостями підвищення морально-вольового та культурного рівня спортсмена; - повторності у вивченні як окремих елементів, так і вправ, дій, занять взагалі, бо тільки багаторазове свідоме повторення і працездатність дозволяють досягти бажаних результатів; - наочності, що значно прискорює вивчення (застосування АН заняттях фотознімків, кінограм, учбових картин, а також особистий показ техніки виконання тієї чи іншої вправи, і особливо - порівняння фотографій та кінограм, що фіксують студентів і провідних спортсменів; - індивідуалізації з перших занять навчання.

Чимале значення для засвоєння техніки мають одяг та взуття, місця занять, інвентар. Одяг та взуття повинні відповідати сезону й температурі повітря, а місця занять - бути в справному стані.

Похожие статьи




Загальні відомості про легку атлетику - Легка атлетика у системі фізичного виховання

Предыдущая | Следующая