Тваринний світ, Відходи - Рекреаційно-туристичний паспорт Щорського району Чернігівської області

Загальна площа мисливських угідь в районі - 121,6 тис га, які закріплені за районною радою УТМР. Рибогосподарські підприємства в районі відсутні. Силами ПСП "Чепелівське" та СВК "Райдуга" були зариблені ставки в селах Чепелів та Тихоновичі. Періодично проводяться перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо охорони тваринного світу, порушень не виявлено.

Відходи

Виробничі та побутові відходи є одним з найбільших забруднювачів навколишнього середовища і мають негативний вплив на воду, ліси, повітря, грунти.

В місті Щорс вивезення відходів проводить ПАТ "Комунальник", а також спецтранспорт підприємств. Укладені договори на розміщення твердих та рідких відходів від власників із ПАТ "Комунальник", налагоджений їх облік. Проводиться робота по збору побутових відходів від власників індивідуального житлового сектору. В стадії завершення робота по оформленню паспортів на сміттєзвалища. Це, в свою чергу, позначається на санітарному стані міста, зменшилась кількість стихійних сміттєзвалищ на прилеглій до міста території.

В сільгосппідприємствах проведено інвентаризацію неідентифікованих та непридатних отрутохімікатів, вирішено питання їх зберігання (заварено в бочки з-під аміачної води). У районі налічується 34 місця видалення відходів загальною прощею 143 тис. м3, 33 з них поки що не відповідають діючим нормативам.

У 2010 у місті розпочато реконструкцію діючого полігону для розміщення твердих побутових відходів. Вартість проекту 5186 тис. грн., завершення реконструкції планується до 2014 року. У межах проекту передбачено впровадження сучасних захисних технологій під час зберігання та утилізації твердих побутових відходів, а в подальшій перспективі - будівництво цеху з сортування та переробки сміття з упровадженням системи роздільного впровадження ТПВ по місту. Все це в комплексі допоможе вирішити проблему стихійних сміттєзвалищ та покращить екологічний стан міста та прилеглих територій. [3, с.12]

Похожие статьи




Тваринний світ, Відходи - Рекреаційно-туристичний паспорт Щорського району Чернігівської області

Предыдущая | Следующая