Офіційні символи - Туристсько-рекреаційна характеристика Франції

Єдиним наочним символом, офіційно закріпленим в Конституції є Трибарвний прапор (Мал.1.1). Його кольори: синій (символ Святого Мартіна (Небесний покровитель Франції)) і червоний (символ свободи (фрігийський ковпак був червоного кольору)). Що вперше з'явився в 1789 році, відноситься до революційної, а потім імператорській Франції, він був рішуче знедолений і замінений на білий в 1814 - 1830 роках. Революція 1830 роки звана липневою, остаточно повернула триколор і знов зробила його офіційним. Сьогодні трибарвний прапор одностайно визнається символом Франції.

Гаульський півень - Символ країни (Мал.1.2). По легенді, галли успішно розводили кури і півнів. Певну роль зіграло і те, що на латині слово півень (gallus) і само назва галлів (Gallus) омоніми. Цей символ втілює гордість, сміливість і красу Франції.

Символом Французької республіки є - Маріана (Мал.1.3.). Чому саме це ім'я? За однією з версій, Баррас (отець-засновник Директорії), шукав красиве ім'я для жіночого символу Республіки. Як те він вечеряв у свого друга Жана Ребела. Це був сімейний удін, на якому була присутня Мадам Ребел, що володіє красою і шармом, її ім'я було Марі-Ганна. Баррас вирішив що кращого імені для республіки немає.

Державний герб Французької Республіки Зображений у вигляді еліпса, в центрі якого знаходяться дикторський пучок-символ влади і республіки (Мал.1.4). На стрічці поміщені слова: "Свобода, рівність, братерство". Все це оточено дубовими і оливковими гілками-символами влади і слави. Ланцюг, що оточує фігури на гербі, - символ шани і благородства. Внизу овалу розташований орден Почесного Легіону.

Мал.1.1 Мал. 1.2 Мал. 1.3 Мал. 1.4

Французький герб Гаульський півень Маріана Герб Франції

Похожие статьи




Офіційні символи - Туристсько-рекреаційна характеристика Франції

Предыдущая | Следующая