Музей і музейні комплекси - Туристсько-рекреаційна характеристика Франції

Франція - це культурна країна, з великою кількістю найрізноманітніших музеїв. Деякі з них представлені нижчим.

Музей д'0рсе, Musee D'orsay. Займає будівлю колишнього ж/д вокзалу. Найбільший в світі музей європейського мистецтва XIX століття. Кращі колекції імпресіоністів і постімпрессіоністів: Мане, Моне, Ренуара, Дега, Сезанна, Ван Гога.

Музей Лувр, Musee Du Louvre. Енциклопедичний музей, складається з 7 відділів, що представляють колекції з античних часів до середини XIX ст.

По кількості експонатів, їх цінності і різноманітності, а також за виставковою площею займає перше місце в світі.

Музей Армії, Musee De L'armee. Колекції зброї, зброї, обмундирування і реліквій. У Домськом Соборі розташований саркофаг Наполеона Першого.

Музей мистецтва країн Африки і Океанії, musee des Arts D'afrique Et D'oceanie.

Колекція африканського мистецтва і мистецтва країн Океанії. Прекрасний тропічний акваріум.

Будинок-музей Оноре де Бальзака, maison d'honore De Balzac. Малюнки, портрети, листи.

Музей Бурделя, Musee Bourdelle. Бронзові, гіпсові, мармурові скульптури, малюнки і живопис в майстернях, в яких скульптор жив і працював все життя.

Музей Клюні. Великі збори середньовічного мистецтва.

Музей Пікассо, Musee Picasso. Назва говорить за себе. Розташований в особняку XVII століття, яке стоїть в аристократичному кварталі Маре.

Музей Оранжері, Musee De I'orangerie. Величезний музей імпресіонізму, сучасне мистецтво. "Латаття" Клода Моне, картини Анрі Руссо, Модільяні, Пікассо, Матісса. Колекція Вальтера Гийома. Тимчасові експозиції.

Музей Огюста Родена, Musee Auguste Rodin. Бронзові і мармурові скульптури Огюста Родена (1840-1917), твори Каміль Клодель, Ван Гога, Моне, Ренуара. Старовинні фотографії. Скульптури виставлені також в парку особняка. У цьому будинку великий Огюст жив і творив. А потім заповідав особняк державі при умові, що його роботи після смерті будуть виставлені в цьому будинку.

Музеї національних античних колекцій, Musee Des Antiquites Nationales Place.

Колекції археологічних знахідок зі всієї території Франції: історія людини з моменту виникнення до епохи короля Шарлемань.

Музей Версальський Палац і Тріанон, Musee Des Chateaux De Versailles Et Du Trianon. Резиденція французьких королів з 1678 року (Людовик XIV) по 1789 рік (Людовик XVI).

Музей музики, Musee De La Musique. Дуже багата колекція музичних інструментів зі всього світу, в основному, східних від XVI століття до наших днів.

Центр Ла Віллетт, La Villette. Медіатека, планетарій, дитячий центр. У Центрі представлені великі науково-технічні досягнення нашого часу.

Музей Геберта, Musee Hebert. Живопис, малюнок, і акварелі Ернста Геберта (1817-1908).

Будинок-музей Віктора Гюго, Maison De Victo Hugo. Віктор Гюго жив в цьому особняку на Площі Вогезов в 1832-1848 роках.

Музей Гюстава Моро, Musee Gustave Moreau. Майстерня Гюстава Моро (1826-1898): 1200 полотен і акварелей, 5000 малюнків.

Музей декоративного мистецтва, Musee Des Arts Decoratifs. Музей історії французького житла від епохи середньовіччя до наших днів.

Музей Ежена Делакруа, Musee Eugene Delacroix. Майстерня і останнє місце проживання Делакруа (1798 - 1863). Твори і документи художника і його найближчого оточення.

Музей мистецтв і ремесел, Musee Des Arts Et Metiers. У старовинному Монастире Сен-мартін де Шамп (XII століття) розташована унікальна колекція свідчить про розвиток науки і техніки з XVI але XX століття.

Музей народного мистецтва і традиції, Musee Des Arts Et Traditions Populaires.

Етнографія Франції.

Музей Ніссим Камондо, Musee Nissim De Camondo. Відтворена атмосфера XVIII століття: унікальні збори меблів, картин, гобеленів.

Музеї кіно, Musee Du Cinema. Перший Музей кіно в світі. 5.000 рідкісних експонатів (афіші, сценарії, костюми, макети, кінокамери) свідчать про чарівну історію кіно.

Музей Коньяк-же, Musee Cognacq-jay. Колекції живопису XVIII століття (Фрагонар, Шарден. Буше...), передані Парижу Ернестом Коньяк і його дружиною Луїзою Ж. засновниками магазинів Samaritaine.

Музей Моди і текстиля, Union Centrale Des Arts Decoratifs. Костюми, фурнітура і текстиль від XVII століття до наших днів.

Музей Монет, Musee De La Monnaie. Історія Франції через історію монет і медалей з античних часів до наших днів.

Центр Мистецтва і Культури ім. Же. Помпіду, Centre Georges Pompidou Place Beaubourg. Музей сучасного мистецтва, бібліотека, медіатека, тимчасові виставки.

Музей романтичного життя, Musee De La Vie Romantique. Цей музей присвячений художньому і літературному життю XIX століття. Численні експонати, присвячені життя Жорж Санд, твори художника Арі Шеффера.

Музей сучасного мистецтва Парижа, avenue Du President Wilson. Сьогоднішня експозиція представляє найцікавіші напрями мистецтва XX століття: кубістів, фовістов.

Музей "Токійський палац". Справжній центру сучасного мистецтва, відкритий і вдень, і вночі. Розташований напроти Музею сучасного мистецтва французької столиці Токійський Палац не схожий на справжній музей, оскільки в нім немає постійної експозиції. Це швидше центр сучасної творчості, щось подібне до лабораторії творчої культури і культурної агітації.

Музей окулярів і лорнетів. Зібрав унікальну колекцію оптичних приладів і пристосувань. Серед експонатів - моноклі, біноклі, лорнети, окуляри, ескімоські пристосування з оленячих рогів для захисту очей від сонця.

Музей Олімпійських ігор. Музейна експозиція розгорнена в кварталі Батіньоль, на півночі французької столиці.

Національний морський музей Франції в Парижі (Musee National De La Marine).

Колекції Морського музею Парижа, створеного за наказом Карла X в 1827 р., включають моделі судів і предмети морського побуту.

Культові споруди

NOTRE DAME (Собор паризької Богоматері). Собор Паризької Богоматері побудований в західній частині острова Ситі, на місці, де в I столітті нашої ери знаходився давньоримський вівтар, присвячений Юпітеру.

У Соборі Паризької Богоматері зберігається одна з великих реліквій християнства - Терновий вінець Ісуса Хріста.

St. de la MADLEINE. Паризька церква Мадлен - це церква Святої Марії Магдалини; знаходиться в 8-му окрузі французької столиці, на однойменній площі; яскравий зразок неокласицизму в архітектурі.

PANTHEON. На горбі Св. Женевьеви, що підноситься на 60 м над рівнем Сени, коштує Пантеон - один з орієнтирів Парижа, видний з різних кінців міста.

St. SULPICE. Ця церква, мабуть, має якусь магічну ауру. Неспроста в багатьох белетристичних творах XX ст. саме в ній відбуваються таємничі події, виявляються таємні і загадкові послання. Дослідники окультних суспільств вважають, що Сен-сюльпіс пов'язана з могутнім масонським суспільством, що приховано впливає на європейське життя в течію, як мінімум, 10 століть.

St. DENIS. Собор був побудований на місці галло-римского кладовища, де був похоронений перший єпископ Парижа, що прийняв мученицьку смерть близько 250 р. Колись тут був знаменитий монастир. Історія собору тісно пов'язана з монархією. Тут знаходяться усипальні французьких королів, тут коронувалися багато королев. На кожній гробниці викладений барельєф того, хто в ній похований. Це один з найзагадковіших і дивовижніших Соборів Парижа.

St. CHAPELLE. Царствено-величава, створена в стилі зрілої готики, за наказом Людовика Святого, каплиця Сент-шапель зводилася, як королівська церква і повинна була стати символом священної влади французьких монархів. Тут зберігаються частинки Хреста Ісуса Хріста.

St. EUSTACHE. Церква Сент-есташ по своїх розмірах сопоставіма з собором Паризької Богоматері, а висота її зведення навіть на декілька метрів перевищує висоту Норт-дам. У архітектурному плані вона дивовижна тим, що поєднує середньовічну готику із зразками італійського Відродження. А додавши сучасної скульптури, ми, взагалі, отримуємо надзвичайний коктейль.

Етнографічні ресурси

Особливістю французької кухні є приготування і вживання Бургундських равликів, каштанів і жаб. Салат "Олівье" теж родом з Франції. З винних виробів славитися Бургундське вино. Історія відомого напою шампанське бере свій початок у французькій провінції Шампань. Також Франція славитися дуже багатою сувенірною продукцією. Найчастішими таким, що набуває туристами сувеніром є маленька Ейфелева башта, що характеризують саме цю країну. Французькі духи визнані найстійкішими і чарівливими ароматами у всьому світі (Coco Chanel).

Похожие статьи




Музей і музейні комплекси - Туристсько-рекреаційна характеристика Франції

Предыдущая | Следующая