Гірськолижний курорт с. Водяники (Звенигородський р-н) - Дослідження туристично-рекреаційних ресурсів Звенигородського району

Активний відпочинок - найкращий спосіб зігрітися в холодну пору року і яскраво провести зимові свята. Оскільки гірськолижний туризм швидко розвивається, орієнтуватися у численних можливостях відпочинку стає дедалі складніше. У двохстах кілометрах від Києва в с. Водяники (Черкаська область, Звенигородський район) побудували новий гірськолижний комплекс. Три лижних спуску довжиною 550, 600 і 700 метрів, гірський схил з перепадом висот у сто метрів, а головне - парк з трамплінами і квотерпайп! Комплекс запустили 2 січня 2009 року запущений центральний схил та засипаний лівий схил для початківців, засипані трампліни та квотерпайп.

Праворуч від пайпа насипана серія з 3-х трамплінів, розміри яких вражають, кожен з них по висоті десь як двоповерховий будинок, а завершує цю серію рівненька піраміда, десь метра 3 у висоту і з столом 9м. Розміри пайпа ухил, трампліни, піраміду проектували австрійці, тому все побудовано правильно, довжина пайпа 110 метрів ширина 10. Загалом, з боку схил з трамплінами і пайпом зовні схожий на схили Фінляндії які теж короткі, але з великими трамплінами.

Туристичний рекреаційний звенигородський курорт

На території комплексу працюють два підйомники, 4-х крісельний і бугельний, штучний сніг і п'ять готелів, кількість яких згодом має збільшитися вдвічі. Поряд з дорослими на лижах і санях буде кататися і дітвора, в перспективі для них планується створити дитячий майданчик з гірками, бугельним підйомником і лижною трасою.

Комплекс заплановано використовувати і влітку, тут передбачені траси для велосипедів, а також можливість покататися на конях, квадрациклах чи просто прогулятися по зелених схилах гір.

Весь цей комплекс є результатом спільних зусиль австрійських, російських та українських архітекторів, які працювали над створенням цього проекту.

(Див. фото)

Таблиця 3

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ "ВОДЯНИКИ"

ВОДЯНИКИ: СПИСОК ГІРСЬКОЛИЖНИХ ТРАС ЇХ СКЛАДНІСТЬ І ДОВЖИНА

Трасси і їх опис

    3 траси:
      - 440 м - 500 м - 750 м Перепад висот близько100 м. Категорії трас - червона, синя, зелена.

Види підйомників

- 4-и місний крісельний - бугельний Доппельмайер

Час работы:

- щоденно з 09: 00 до 21: 00

Черга на підйомники

До 15 хв

Вартість підйомників

- кресельный підйомник - 13 грн/подйом (з 09: 00 до 21: 00) - бугельний подйомник - 9 грн/підйом (з 09: 00 до 21: 00) - денний абонемент "Будній день" (з 9: 00 до 17: 00) - 170 грн.

    - вечірній абонемент "Будній день" (17: 30 до 21: 00) - 100 грн. - денний абонемент "Вихідній день" (з 9: 00 до 17: 00) - 200 грн. - вечірній абонемент "Вихідний день" (з 17: 30 до 21: 00) - 130 грн

Вартість прокату лиж/сноуборда

140грн за 1 день / 140грн за 1 день

Нічне катання

Так - з 17: 30 до 21: 00.

ВОДЯНИКИ: ГОТЕЛІ, КОТЕДЖІ, ПРИВАТНИЙ СЕКТОР

Рівень цін, вартість проживання в Водяники

Від 750 грн. за стандартний номер на двох із сніданком в готелі комплекса.

Готелі Водяники

Водяники (від 750грн) , Приватний будинок (від 200грн) , Приватний котедж (від 200грн) , всі готелі

Поселитися в околиці Водяників

Бужанка 1, Звенигородка 2, Моринці 1, Тальне 1

ВОДЯНИКИ: КОЛИБИ, КАФЕ, РЕСТОРАНИ

Колиби, кафе, ресторани (рівень цін)

Ресторан "Панорама", кафе "Колиба", снек-бар "Біла сова". Середня вартість основної страви - 30 грн.

Харчування на горі

На горі є 2 криті палатки, пропонують чай, каву, глинтвейн, холодні и гарячі закуски, шашлик, борщ.

ВОДЯНИКИ: ПРОКАТ І СЕРВІСИ

Медпункт

Так, є.

Прокат гірколижного спорядження

Є пункт прокату лижного і сноубордичного спорядження - від 120 грн/ день.

Лижна школа / школа сноубординга

Є лижна школа.

Індивідуальні заняття - від 30 грн/30 мин.

Наявність зв'язку

Працюють всі мобільні оператори.

Заправка

Найближча заправка - в 3-х км від комплексу

Парковки

Безкоштовний відкритий паркенг.

ВІДПОЧИНОК У ВОДЯНИКАХ

Додаткові зимові розваги

- сноутюбинг, - трек для бігових лиж - сиекросс - бордеркросс - ігра на льоду Айсшток

Для дітей

- сноутюбинг - санки - лижный дит. сад

ЯК ДОБРАТИСЯ ДО ВОДЯНИКІВ

Розклад поїздів, автобусні маршрути, авіа переліт

Зручніше добирати я автівкою або автобусом:

Черкаси - Сміла - Шпола - Звенигородка - Водяники; Київ - Обухів - Владиславка - Богуслав - Лисянка - Звенигородка - Водяники.

    2. Київ - Тараща - Лисянка - Звенигородка - Водяники. 3. Київ - Жашків - Буки - Водяники.

Автомобільні маршрути

Сімферополь - Водяники, Киев - Водяники, Харьків - Водяники, Донецьк - Водяники, Одеса - Водяники

Звенигородський район прославляє таке видатне імя, Як КРИМСЬКИЙ Агатангел Юхимович - відомий поліглот (вільно володів майже 60 мовами), автор бл.1000 наук, праць. Зробив істотний внесок у вітчизн. сходознавство. Найважливіші дослідження з укр. мови - "Українська мова, звідкіля вона взялася і як розвивалася" (1922), "Хрестоматія з пам'ятників письменської староукраїнщини XI - XVIII вв." (1922) та ін. Зробив чимало досліджень в сучасному українському говорі. Приділяв увагу проблемам розвитку і нормалізації української літературної мови. Багато зробив у вивченні українського фольклору, старої та нової укр. літератури. Незаконно репресований 20 липня 1941, помер в ув'язненні. Реабілітований у 1960році.

У 1987 р. в Звенигородці створений краєзнавчий музей. Сучасний будинок був спеціально побудований для експозиції музею.

Експозиція розмістилася у двох залах музею. У першому залі представлений відділ археології. Тут привертає увагу колекція крем'яних знарядь праці, давньоруське бойове спорядження, жіночі прикраси, вироби з кістки.

У другому залі музею розміщені виставки та панорама сучасної Звенигородки. Гордістю музею є вітражі (автори - брати Янковські та Шушерепа Я. Ф.), де зображені герб князівства, в'їздна брама міста Звенигородки, князь Володимир та ін. Адреса музею: 258610, м. Звенигородка, вул. К. Лібкнехта, 41

Похожие статьи




Гірськолижний курорт с. Водяники (Звенигородський р-н) - Дослідження туристично-рекреаційних ресурсів Звенигородського району

Предыдущая | Следующая