Формат ЗРГ "РОДИННИй" - Формати закладів ресторанного господарства

Родинні ресторани - це підприємства харчування, де ви зможете відпочити всією родиною. Демократичний ресторан з дитячими кімнатами та майданчиками, аніматорами, дитячим меню. Атмосфера в таких закладах повинна бути доброзичливою, родинною. У таких підприємствах дуже зручно проводити родинні банкети і свята. Середній чек 150 грн. Інтер'єр, обслуговування, атмосфера повинні сприяти спокійному та комфортному відпочинку.

Гостями даного формату неодмінно є діти. Це особливі клієнти, тому вони і потребують відповідної уваги і обслуговування. Нажаль, в наш час, найчастіше лише мережі фаст-фудів дійсно орієнтовані на сім'ї з дітьми, бо вони обладнані меблями для малюків, окремими іграшковими майданчиками, дитячими обідами з іграшками, аніматорами і т. д. Однак все ж таки існує сегмент ресторанів з дитячою анімацією, гральними кімнатами і подібним, проте дані заклади не на кожен день, а передбачені тільки на вихідні.

Асортимент страв в даних ресторанах повинен передбачати спеціальне дитяче меню, яке повинно бути різноманітним, поживним, містити корисні компоненти, бути сформованим із залученням дієтологів. Дитячі страви повинні вирізнятися виходом порцій та незвичайними презентаціями, які повинні зацікавлювати і приваблювати малечу.

Продукти повинні бути високоякісними, свіжими, санітарно-гігієнічна обстановка - ідеальною, а обробка продуктів - мінімальною і високотехнологічною.

Інтер'єр ресторанів може бути різноманітним, однак необхідно уникати наявності предметів, які легко б'ються, світлих, марких меблів. Головна умова до стін та меблів - вони повинні легко відмиватися.

В родинних ресторанах передбачені різноманітні розваги для дітей: ігри з аніматорами, заняття та розваги з професіональними вчителями, перегляд мультфільмів, спектаклів, різноманітні майстер-класи і ще багато іншого.

маленькі відвідувачі родинних ресторанів за малюванням

Рис. 1.8. Маленькі відвідувачі родинних ресторанів за малюванням

Необхідності спеціально відкривати сімейні проекти в нашій країні має сенс лише в престижних районах, з дорогим житом, де мами - бізнес-леді, у яких не має можливості проводити час у плити.

При проектуванні подібних закладів важливу увагу приділяють його місцеположенню. Підприємство повинно бути в максимальній близькості до парків розваг і торгових центрів.

Отже, родинний ресторан неодмінно повинен бути цікавим як дітям, так і їх батькам, бо для дорослих - це заклад, в який вони можуть приходити зі своїми дітьми і домочадцями і де їх відпочинку нічого не заважатиме.

Чим більше гарних і різних проектів буде відкриватися, тим краще. Це зможе створити конкуренцію і дозволити населенню робити вибір, опираючись на свої вподобання. Однак, створення родинного ресторану, який орієнтований виключно на батьків та їх дітей, - складний для просування проект, який потребує завзятості і крупних фінансових вкладів від його володаря.

Похожие статьи




Формат ЗРГ "РОДИННИй" - Формати закладів ресторанного господарства

Предыдущая | Следующая