Вступ - Веломаршрут у Карпатах

Туристичний веломаршрут спорядження

Питання, де і як провести щорічну відпустку або вихідні дні, виникає практично перед кожною людиною в будь-якій країні. Величезні можливості в цьому відношенні надає туризм.

Добре організований активний відпочинок в будь-який час року приваблює багатьох людей. Участь у туристичних походах і подорожах сприяє зміцненню здоров'я, дарує незабутні враження від знайомства з новими місцями. Велике також і виховне значення туристично-екскурсійних заходів. Вони дозволяють краще дізнатися історію і традиції народу, познайомитися з визначними пам'ятками пам'ятниками старовини і красою рідної природи.

Лейтмотивом роботи численних туристських агентств сьогодні є "свобода вибору туриста". Мова йде про досить новому феномені і радикальну зміну системи індустрії туризму колишнього Радянського Союзу, де існувало кілька туроператорів, робота яких була спрямована на певну клієнтуру.

Одним з найпривабливіших видів туризму є велосипедний. У велосипедних маршрутів є ряд переваг. Велосипед дає мандрівнику можливість із досить значною швидкістю долати великі відстані, ознайомитись під час короткого велопоходу з цілим регіоном, відвідати цікаві об'єкти, розташовані один від одного на значній відстані. Ще одна суттєва перевага перед іншими видами туризму - велотуристу не потрібно переносити рюкзак в декілька десятків кілометрів на власній спині - це робить його двоколісний помічник.

Велотуризм входить до блоку екологічного туризму. Він звернений до природи; не завдає шкоди середовищу проживання; націлений на екологічне виховання та освіта; сприяє сталому розвитку регіону, в якому організовуються тури. Екологічний туризм - найбільш швидко розвивається галузь світової туристичної індустрії. Туристів в Україні, і, зокрема в Карпатах, в першу чергу, приваблюють мальовничі ландшафти, унікальні пам'ятники природи і культури, а також неповторний побут і колорит української глибинки. Адже в багатьох місцях він ще зберіг свій древній дух і традиції. Але головний козир Українських Карпат - це дика природа, збережена в центрі Європи в заповідниках і національних парках. Тут можливості розвитку екологічного туризму воістину величезні.

Все вищесказане свідчить про актуальність теми курсової роботи "Організація велосипедного маршруту" Українські Карпати ".

Основна мета роботи - розробити велосипедний маршрут, що задовольняє пізнавальні й оздоровчі запити туристів.

Завдання:

    - Визначити особливості проведення велосипедних подорожей; - на основі вивчення літературних джерел дослідити туристську привабливість та інфраструктуру Карпатського регіону; - розробити схему велосипедного маршруту "Українські Карпати"; - скласти програму велосипедної подорожі; - намітити організаційно-технічні заходи.

Похожие статьи




Вступ - Веломаршрут у Карпатах

Предыдущая | Следующая