Вступ - Розвиток українського ресторанного бізнесу і його порівняння з зарубіжним досвідом

Ресторанне господарство - це вид економічної діяльності суб'єктів господарської діяльності щодо надання послуг для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього. Суб'єкти господарювання здійснюють діяльність у ресторанному господарстві через підприємства (заклади) ресторанного господарства.

Ресторанний бізнес є однією з основних складових туристичної галузі нашої держави. Розвиток внутрішнього та міжнародного туризму значною мірою пов'язаний з рівнем матеріально-технічної бази туристичних підприємств, розгалуженістю та різноманітністю їх мережі, якістю та обсягом послуг, пропонованих ресторанним господарством.

Крім задоволення фізіологічних потреб у харчуванні, похід до ресторану виконує важливу соціальну функцію. Ресторани -- це одні з небагатьох місць, де задіяні всі органи чуття, які генерують загальне почуття задоволення. Смакові, зорові, слухові, тактильні та нюхові відчуття об'єднуються в оцінці страв, обслуговування і атмосфери ресторану.

Успішна робота ресторану залежить від декількох факторів. Як і будь-яка складна система, ресторан починається з задуму його засновників та закінчується контролем функціонування закладу. Головну роль в цьому виконує практична філософія його власника та/або директора. її розкриває підхід до ведення бізнесу, який визначає етичні та моральні цінності, що реалізуються в процесі функціонування підприємства.

Головна ідея, яку намагається втілити в життя керівництво підприємства, визначає кредо закладу -- заради чого його створено і що робить його відмінним від інших. Саме це дозволяє визначити ринок закладу -- характер клієнтури (вік, стать, національний склад, соціальний статус, рівень доходів тощо) та радіус територіального охоплення.

Рівень обслуговування у сучасному ресторанному господарстві зумовлений, головним чином, станом матеріально-технічної бази підприємства, що його пропонує (будівлі, споруди, технічне обладнання, електроприлади, меблі, тощо).

Актуальність моєї курсової роботи зумовлена тим, що в останні роки спостерігається процес оновлення та урізноманітнення матеріально-технічної бази підприємств, підвищення фахового рівня персоналу ресторанів, впровадження інноваційних технологій тощо. Відтак, процес обслуговування споживачів послуг урізноманітнюється, а пропоновані послуги набувають комплексного характеру. Все вище зазначене підтверджує важливість розвитку вітчизняного ресторанного бізнесу, як виду економічної діяльності.

Метою курсової роботи є дослідження етапів розвитку українського ресторанного бізнесу і його порівняння з зарубіжним досвідом в аналогічній сфері.

Завдання, які необхідно виконати під час написання роботи:

    - ознайомлення з розвитком ресторанного бізнесу в Україні; - дослідження розвитку ресторанного бізнесу в міжнародній практиці; - ознайомлення з сучасними тенденціями і інноваційними технологіями в ресторанному бізнесі; - порівняння вітчизняного досвіду із зарубіжним.

Похожие статьи




Вступ - Розвиток українського ресторанного бізнесу і його порівняння з зарубіжним досвідом

Предыдущая | Следующая