Висновки та пропозиції - Безпека туристів

Забезпечення безпеки туристів під час подорожі - головна турбота туристської фірми. На забезпечення безпеки туристів спрямований цілий комплекс заходів, здійснюваних туристськими організаціями. При цьому першорядне значення мають стабільна політична обстановка в місцях відпочинку або подорожі й екологічний стан цих місць. При невідповідності цих чинників нормі - туризм важкий і небезпечний.

Залізничні подорожі на потягах загального користування часто організуються у виді групових подорожей - подорожей туристів спеціально сформованими групами. При таких подорожах пасажирські потяги використовують для транспортування туристів до місця відпочинку й зворотно. Обслуговування на місці відпочинку може провадитися як у готелі, на турбазі, так і в інших місцях розміщення.

Обслуговування туристичних залізничних груп на маршруті провадиться на підставі договору, укладеного між туристськими організаціями, що відправляють і приймають; графіка заїзду груп туристів, що прикладається до договору.

Призначення туристсько-екскурсійних спеціалізованих потягів, що курсують у межах двох і більш доріг, здійснюється начальником залізниці відправлення за заявками туристських організацій. Туристсько-екскурсійні потяги місцевого сполучення в межах однієї дороги з використанням пунктів - стоянок, призначаються начальником цієї дороги. Потяги в приміському сполученні, прогулянкові призначаються начальником відділення дороги. Призначення потягів провадиться після виводу договору й оплати належних платежів.

Проходження турпотягу з одного пункту екскурсійного обслуговування в інший, як правило, повинно здійснюватися в нічний час із припиненнями тільки для технічних потреб.

Похожие статьи




Висновки та пропозиції - Безпека туристів

Предыдущая | Следующая