Особливості передпольової підготовки - Методика підготовки і проведення екскурсій по Львову

Передпольова підготовка складається з відвідування навчального корпусу ІЕПТ. В навчальному корпусі студенти прослухали інформацію про правила поведінки під час екскурсій, а також заповнили щоденник практики, який є обов'язковим для проходження практики. Також керівник практики детально розповів про план практики, місця зупинки, вартість вхідних квитків в музеї [3].

Основні положення техніки безпеки під час проходження практики :

    1. Перед початком практики кожний студент зобов'язаний прослухати інструктаж з техніки безпеки й розписатися про це у відповідному журналі обліку інструктажів. Без прослуховування й занотовування правил техніки безпеки у польовому щоденнику студента не допускають до практики. Відповідальним за інструктаж з техніки безпеки є викладачі - керівники практики. 2. Враховуючи особливості свого організму, наявні хронічні захворювання та інші відхилення у стані здоров'я, що загалом не є перешкодою для проходження практики, кожен студент повинен подбати про власну аптечку медичних препаратів, "звичних" для застосування випадку певного погіршення стану здоров'я (головний біль, шлункові розлади тощо.) 3. Кожен студент має право за власною ініціативою застрахувати своє життя і здоров'я на час проходження практики у страхових компаніях за власним вибором. 4. Кожен студент має виконувати вимоги керівників практики стосовно дисципліни та правил техніки безпеки. У випадку порушень керівник має право застосувати запобіжні заходи, аж до відсторонення від практики та дострокового повернення студента до навчального закладу із не зарахуванням практики. 5. Оскільки практика проводиться в літній період, студенти мають бути ознайомлені із кліматичними умовами та можливими небезпеками. Особливо треба враховувати високі температури, сухість повітря та підвищену сонячну радіацію. Відповідно, необхідно мати легкий одяг, що покриває всі частини тіла, головний убір, запас питної водиНе дозволяється лягати і сідати на сиру землю. 6. Суворо дотримуватись правил протипожежної безпеки під час практики. 7. У разі використання транспортних засобів:
      - - забороняється користуватись "випадковим" попутним транспортом; - забороняється перевантаження автомашин, катерів, човнів; - курити під час руху на транспортних засобах, зупинок на автозаправках категорично забороняється;
    8. Не дозволяється підходити до стійок і вишок ліній електропередач. Категорично забороняється доторкатись, зупинятись, відпочивати поруч зі стовпами і вишками, перебувати під проводами ліній електропередач. 9. Забороняється курити під час навчальних видів діяльності та проведення польового контролю. Курити дозволяється у спеціально відведених та обладнаних для цих цілей місцях. Категорично забороняється розпивати спиртні напої у будь-який час. 10. Забороняється топтати і псувати газони, зелені насадження, обладнання бази практики тощо. 11. Учасникам практики забороняється рвати або викопувати охоронні та рідкісні види рослин, ловити тварин. Збирати незнайомі види флори варто після консультації з викладачем. З метою збереження природи представників місцевої флори варто збирати у формі гербарію. 12. Не дозволяється на маршруті розділятися на маленькі групи та розтягуватися. Група повинна перебувати у межах видимості керівника і чітко виконувати його вказівки. 13. Учасники та керівники практики зобов'язані прагнути мінімізувати збитки, яких завдає природі перебування великої групи. 14. Кожен учасник та керівник практики про всі помічені порушення правил техніки безпеки повинен негайно повідомляти бригадира, керівника практики, щоб вжити відповідних заходів. 15. Студент, що перебуває на польовій практиці, відповідає за виконання правил техніки безпеки, за себе і за товаришів по групі. 16. Кожен студент в разі необхідності повинен вміти надати першу долікарську допомогу. Про нездужання і травми потрібно повідомити керівнику практики або звернутись до лікаря. 17. У керівника практики повинні бути такі документи:
      - наказ керівника навчального закладу про проведення практики (або його копія); - посвідчення про відрядження і документ, що засвідчує особу (паспорт); - список учасників практики з їхніми контактними телефонами; - інструкції з техніки безпеки і правил надання першої допомоги з підписами студентів про проходження інструктажу; - довідки від лікаря на тих студентів, яким за станом здоров'я заборонений виїзд на польовий етап практики
    18. Кожний студент повинен мати при собі студентський квиток, інші документи, що засвідчують його особу. 19. Варто не брати з собою на виїзний етап практики цінні та особливо цінні речі; за збереження особистих речей, грошей студенти несуть відповідальність самостійно [3,6].

Отже, перед польова підготовка виявилася насиченою і вона стала вступом до нашої екскурсійної практики.

Похожие статьи




Особливості передпольової підготовки - Методика підготовки і проведення екскурсій по Львову

Предыдущая | Следующая