Норми навантаження. - Оздоровче значення туризму. Способи орієнтування на місцевості

Вік в роках

Одноденний похід (км)

Багатоденний похід (км)

Швидкість (км/год)

Багаж (кг)

Діти 10-12

Діти 12-14

Молодь 15-18

Дорослі >18

Спортсмени-туристи

    10-12 12-18 15-25 20-40 20-60
    8-10 10-15 12-20 15-30 15-30
    3 3-4 4 4-5 5-7
    3 4 5-7 6-10 6-10

Матеріальне забезпечення. Одяг і спорудження туриста залежить від пори року, вимог туристичного маршруту, виду подорожі, виду ночівлі, тривалості походу і від способу вирішення виникаючих в дорозі перешкод. Туристичний одяг і спорядження повинні відрізнятися ціленаправленістю, витонченістю, міцністю, легкістю, зручністю повітрепроникливістю і доступністю до транспортування. Якщо потрібно готувати харчі самим, то слід мати при собі кип'ятильники, каністри, посуд і продукти харчування. При підготуванні харчів слід обов'язково враховувати правила протипожежної безпеки. Для запланованої ночівлі потрібно взяти з собою легку палатку та інвентар, а також надувний матрас з губчатої резини, спальний матрац чи одіяло. Ці речі розподіляють між усіма членами групи чи залізною дорогою доставляється на місце ночівлі.

В залежності від цілі, виду і завдання походу командуючий повинен заздалегідь підібрати спорудження, карту маршрутів, компас, перелік туристичних баз, вказівних доріг, туристичну літературу, сигнальний свисток, кишеньковий фонарик.

Для організації відпочинку можна передбачити також спортивний інвентар, пневматичну зброю, музичні інструменти і інше. Для транспортування власного спорудження найкраще підійде рюкзак. Він повинен бути легкий, міцний, водонепроникний, вмістимим, споруджений декількома окремими кішеньками, широкими пасками і лямками, нижня частина якого споруджена шкірою або шкірзамінником. Його слід упакувати так, щоб м'які і легкі предмети лежати в низу і з боку рюкзака, тяжкі - зверху. Предмети. Котрі повинні бути завжди під рукою (свідоцтво про належність до групи ...), розташовуються в зовнішніх кишеньках рюкзака.

Похожие статьи




Норми навантаження. - Оздоровче значення туризму. Способи орієнтування на місцевості

Предыдущая | Следующая