Меню денного раціону для туристів Турції, Турецький сніданок., Турецький обід., Турецький вечеря. - Особливості обслуговування іноземних туристів

Турецький сніданок.

Типовий турецький сніданок складається зі шматочка бринзи, меду або варення, чорних або зелених маслин, ковбаси, вареного яйця, вершкового масла, нарізаного помідора і огірка, і свіжого хліба.

Доповнить сніданок добре завірений турецький чай або розчинну каву.

Турецький обід.

Обід складається з трьох і більше страв, не рахуючи салатов. Трапеза складається з мезе (закусок), основних страв і десертів.

Найпопулярніший обід в Туреччині - Денер кебаб. Просмажений на вертящемся шомполе біфштекс обрізається тонкими скибками і подається як сандвіч в середині хліба або з пловом і овочами.

Інший поширений вид обіду в Туреччині - різновид турецької піци - лахмаджун - подається до столу разом з холодним айраном. Лахмаджун - це лист, що тонко розкотив тесту, який випікається в печі і на який тонким шаром наноситься фарш, цибулю з приправами, суміш з помідорів. Айран - тюркський напій з багатовіковою історією - проводиться за допомогою змішування води і йогурту з додаванням невеликої кількості солі.

Турецький вечеря.

Класичний турецький вечеря починається з закусок. Є незліченна кількість закусок приготованих з овочів на оливковій олії і подаються в холодному вигляді.

Але найвідоміша турецька закуска - це долма. Суміш з рисового плову і різних приправ загортається у виноградне листя або заправляється в перець і баклажани і вариться. Один з видів аджики виходить із суміші гострого соусу і гарячого томатів і цибулі.

Також популярні такі закуски, як:

Хайдарі - йогурт з часником.

Джаджик - тонко нарізаний огірок з йогуртом.

Імам байлды, хибеш, хумус та ін.

Основне блюдо на вечерю відбивні, реберця і нирки-легкі на решітці.

Кебаб, шашлик.

Похожие статьи




Меню денного раціону для туристів Турції, Турецький сніданок., Турецький обід., Турецький вечеря. - Особливості обслуговування іноземних туристів

Предыдущая | Следующая