Історія виникнення Калланетик - Фітнес-гімнастика Калланетик

Калланетик (каланетик, ориг. callanetics) - це фітнес-гімнастика, названа по імені автора - Каллан Пінкні (en: Callan Pinckney). Це система комплексних статичних вправ, спрямованих на скорочення та розтягнення м'язів.

Каллан Пінкні задумала і розробила Калланетик ще в 60-х роках, коли повернулася до Нью-Йорка після одинадцятирічного подорожі по всьому світу з рюкзаком за спиною.

Погане харчування, важка робота і вага рюкзака зіграли свою роль. Лікарі сказали Каллан, що її "змученим подорожами" колін знадобиться операція, і що біль у спині ніколи вже не покине її. Тоді вона почала придумувати такі вправи, які б не спровокували знову появи спазмів у спині. Пройшло зовсім небагато часу, і вона була просто вражена тим, наскільки міцним і сильним стало її тіло, і спина зовсім перестала хворіти. Вона створила комплекс, "Калланетик" або Callanetics, заснований на розтягуючих і статичних вправах, дозволяє задіяти глибоко розташовані м'язові групи. Творець цієї системи вправ - американський лікар Каллан Пінкні. Система вправ названа на її честь. Ще в дитинстві у Каллан були проблеми з стегнами, і щоб позбутися від своїх недоліків, вона займалася танцями і стрибками у воду. Ці елементи Пінкні внесла у свою методику покращення фігури. калланетик показання мотивація техніка

Каллан Пінкні вже за 60, але її фігурі можуть позаздрити шістнадцятирічні дівчата. Вона запевняє, що розроблений нею комплекс вправ діє омолоджуючий на весь організм: після 10 занять ви будете почувати себе на 10 років молодше. Адже 1:00 Калланетик дорівнює 7 години класичної гімнастики або 24 годинам аеробіки.

Калланетик це гімнастика американок, вона давно вже підкорила Європу і, нарешті, дісталася до Росії. Калланетик змушує активно працювати глибоко розташовані м'язи. Кожна вправа розроблена таким чином, що одночасно працюють практично всі м'язи тіла. Це дає відмінні результати. Вважається, що одна година занять Калланетик дає організму навантаження, що дорівнює семи годинам класичного шейпінгу або 24 годинам аеробіки.

Похожие статьи




Історія виникнення Калланетик - Фітнес-гімнастика Калланетик

Предыдущая | Следующая