Дешифрування аерофотознімків - Проектування процесів стереофототопографічного знімання при створенні карт масштабу 1:10000

Дешифрування фотограмметричного зображення полягає в розпізнаванні об'єктів місцевості на знімках, встановленні їх кількісних і якісних характеристик та креслить в умовних знаках.

Істотним чинником, що визначає економічну ефективність робіт з дешифрування є питома вага камерального дешифрування. Тому при розробці технології зйомки на конкретному об'єкті необхідно забезпечити всі можливі умови, що визначають збільшення питомої ваги камерального дешифрування, основні з них такі:

    - вибір оптимального масштабу аерофотознімання і фотоматеріалу (кольорова, спектрозональна, чорно - біла); - забезпечення необхідними технічними засобами для камерального виробництва; - збір усіх матеріалів, використання яких забезпечить отримання необхідних характеристик без польового обстеження ; - вибір технологічної послідовності процесів, що забезпечує достовірність результатів камерального дешифрування.

Залежно від топографічної вивченості району знімання та прийнятої технологічної схеми робіт, польове дешифрування виконується до камерального або після нього.

Дешифрування при створенні карт фото топографічним методом може виконуватись на фото планах, фото схемах або збільшених аерофотознімках. Матеріал, що використовується для дешифрування повинен бути близький до масштабу створюваного плану (карти). Для районів з незначним контурним навантаженням може виконуватися дешифрування в масштабі зальоту, якщо масштаб аерофотознімання не більше ніж у 2-2,5 раза дрібніший від масштабу створюваного плану. Після вивчення району робіт за аерофотознімками і всіма наявним картографічним матеріалами, довідниками, описами і т. і. повинні бути складені грунтовні редакційні вказівки.

Похожие статьи




Дешифрування аерофотознімків - Проектування процесів стереофототопографічного знімання при створенні карт масштабу 1:10000

Предыдущая | Следующая